НАЧАЛО ЗДРАВЕ Най-мощното оръжие срещу рака и холестерола е това

Най-мощното оръжие срещу рака и холестерола е това

0
Най-мощното оръжие срещу рака и холестерола е това
Най-мощното оръжие срещу рака и холестерола е това

Ядките могат да намалят холестерола и да предпазят донякъде от развитието на рака.

Витамин Е се счита за храна за мозъка, която предотвратява когнитивния спад, който обикновено идва с възрастта.

Ядките често се срещат в списъка на нездравословните продукти. Това се отнася за фабрично преработените, т.е. пържени, солени или покрити с шоколад, но ако те са непреработени, са истинска съкровищница.

Учените твърдят, че тяхното потребление никога не е било ограничено. Хората, които консумират дневно ядки като заместител на други храни, губят повече тегло и имат по-тясна талия. Доказано е, че от ядките не можете да надебелеете и са отлични за здравето и за сърдечно-съдовата система.

Те намаляват стреса

Орехите са богати на алфа-линоленова киселина, така че защитават сърцето по време на повишен стрес, когато то е особено застрашено. Стресът обикновено води до намаляване на имунитета, но ако ядете бадеми, богати на витамин Е, витамин B и магнезий запазвате имунитета.

Добри за сърцето ви

Бадемите, лешниците, фъстъците, бразилските и местни орехи играят важна роля за намаляване на риска от развитие на сърдечни заболявания, според проучване на Харвард. Това е така, защото ядките могат да понижат холестерола. Освен това, те предлагат мононенаситени и полиненаситени мазнини, както и фибри, които предпазват сърцето. Ядките са богати на аргинин, аминокиселина, която помага на кръвоносните съдове да се отпуснат.

Срещу рак на белите дробове

Храните, богати на ядки, могат да предпазят донякъде от развитието на рак на белите дробове, според предварителното проучване на Конференцията за изследване и превенцията на рака. Учените смятат, че гама-токоферол, вид витамин Е, играе ключова роля.

Здраве за мозъка

Поради количеството на витамин Е, ядките се считат за храна за мозъка, предотвратявайки когнитивния спад, който обикновено идва с възрастта. Фъстъците са особено препоръчителни, защото са богати на витамин Е.