НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Направете си панер от пластмасова бутилка и вестник!

Направете си панер от пластмасова бутилка и вестник!

1
Направете си панер от пластмасова бутилка и вестник!
Направете си панер от пластмасова бутилка и вестник!

Този панер за хляб можете да го направите сами! Вижте как!

Към днешна дата все повече стават популярни нещата, които са ръчно изработени, т.е. са направени от собствените ви ръце. В тях се усещат топлината и любовта на онзи, който ги е направил. Оказва се, че дори и най-простите и най-евтините материали могат да бъдат превърнати в красиви и полезни неща за дома.

Преди около две седмици посетих моя приятелка. Наистина ми харесва да я посещавам, защото къщата ѝ е толкова интересна, че сама по себе си е пълна с разнообразни творчески идеи, които тя с удоволствие споделя с близките си. Отидох при нея за съвет как най-добре да украся дома си, но това, което видях на кухненската ѝ маса, ме порази.

Панер за хляб, направен от собствените ви ръце

Наистина обожавам красивата посуда и необичайните предмети за бита. И след като видях в моята приятелка великолепния бронзов панер за хляб, сякаш от Средновековието, аз бях във възторг. Но най-интересното е, че тя го е направила със собствените си ръце от пластмасова бутилка!

След като проучих подробно как точно е направила тази красота, още същата вечер вече бях готова да си направя подарък под формата на нов и стилен панер за хляб.

Ето как да направите панер от 5-литрова пластмасова бутилка.

Ще са ви необходими:

5-литрова пластмасова бутилка

вестник

PVC лепило

силиконов пистолет

обикновени салфетки

дебели и плътни салфетки

акрилни бои (в черен, лилав и златист цвят)

акрилен лак

100 грама сух грах (половинки)

Начин на работа:

1) Първо, вземете 5-литрова пластмасова бутилка и изрежете дъното и гърлото. След това я оставете настрана, маркирайте 8 см от дъното и разделете бутилката хоризонтално на две половини.

2) Не изхвърляйте дъното на бутилката – отрежете го наполовина.

3) Сега тези 2 полукръга залепете от двете страни към основния детайл. Ако имате тиксо, прикрепете частите към половината от бутилката, която скоро ще се превърне в панер.

4) Сега имате нужда от стари вестници, които да нарежете на ленти. След това разтворете PVC лепилото с вода в съотношение 1:2. Покрийте пластмасовата бутилка с вестниците. Направете два слоя отвън и отвътре.

5) Намажете обилно повърхността от двете страни с PVC лепило, като използвате четка, и залепете вестниците. Сега вземете гърлото, което също трябва покриете с вестници.

6) Изчакайте, докато всички части на бъдещия панер напълно изсъхнат и пристъпете към залепването на двете части със силиконов пистолет.

7) По ръба на панера и гърлото на бутилката, която ще се превърне в стойка, нарисувайте вълнообразни линии. Това най-удобно можете да направите с помощта на монети, които да поставите в близост до предишния контур. Отново разтворете РVC лепилото с вода и залепете около периметъра тънки салфетки.

А сега вземете плътните салфетки с картинки. Няма да ви е необходима цветната част, така че я оставете настрана. От долната бяла част трябва да оформете тънка тръбичка, като я намокрете с вода. Елементите трябва да се закрепят, като ги залепите по вълнообразния ръб на панера.

8) Сега залепете по краищата половинките сух грах, поставяйки ги с изпъкналата страна навън.

9) Начертайте с маркер детайлите върху модела, които сте си избрали, и след това залепете различните форми от предварително сгънатите салфетки.

10) Когато всички декоративни елементи са готови, преминете към боядисването. Първото нещо, което трябва да направите, е да покриете панера с акрилна боя в черен цвят.

Вижте още: Декорирайте вашата градина с вертикална цветна леха!

11) След това боядисайте останалите декоративни елементи с лилава боя, а след това изпъкналите части със златиста боя. Когато боята изсъхне, можете да покриете панера с акрилен лак.

Това е всичко! Вашият панер е готов.