НАЧАЛО ЗДРАВЕ Сърдечният удар може да бъде предотвратен! Проверете косата си!

Сърдечният удар може да бъде предотвратен! Проверете косата си!

0
Сърдечният удар може да бъде предотвратен! Проверете косата си!
Сърдечният удар може да бъде предотвратен! Проверете косата си!

Нашият организъм обикновено ни изпраща знаци, които показват какво се случва в него. Има много хора, които смятат, че болката в гърдите може да означава сърдечен удар. Въпреки това има случаи, при които хората, които са претърпели сърдечен удар, изобщо не са изпитвали подобна болка.

Някои от сърдечните атаки могат да бъдат бавни, но някои от тях са много бързи. Това се дължи на многобройни причини. Хората често пренебрегват симптомите и не ходят в болница. При този проблем трябва да получите навременна медицинска помощ, защото тя е от решаващо значение. Не бива да се колебаете.

Вие получавате предупредителни знаци от организма си, например от косата си. Това звучи интересно, нали? Например, ако косата ви има завишено количество кортизол, това вероятно е признак за сърдечен удар. Нивото на кортизола може да бъде измерено чрез слюнката, урината или кръвта, но може да се прояви и чрез косата ви. Ако косата ви расте прекалено бързо, това може да означава по-дълъг период на завишени нива на стрес.

Вижте още: Пчелен прополис: Убива вирусите, гъбичките и бактериите!

Според експерта по сърдечно-съдова хирургия Чонси Кренди, има 4 признака или симптоми на сърдечен удар. Болката в гръдния кош е първия, въпреки че не винаги се проявява. Следват потене и гадене, затруднено дишане и, накрая, стомашни проблеми.

Уверете се, че ако забележите тези симптоми, ще реагирате навреме!