НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ако сте с маникюр, спешно вижте дали нямате тази линия под ноктите

Ако сте с маникюр, спешно вижте дали нямате тази линия под ноктите

0
Ако сте с маникюр, спешно вижте дали нямате тази линия под ноктите
Ако сте с маникюр, спешно вижте дали нямате тази линия под ноктите

Маникюр или педикюр – това е любимо занимание за много жени и някои мъже. Клиентите обичат да се наслаждават на всичко, което служителите в салона правят с ноктите им – това малко пространство, върху което истински професионалисти работят. Освен това посещението в салона е отлично време и среда за комуникация и разтоварване. Но това, което се случило с Лиза Харисън Уилямс, просто трябва да бъде урок за всички нас!

Уилямс работи в салон за маникюр и педикюр. Естествено, при нея идват различни клиенти.

Един ден в салона дошла жена, която имала черни ивици под ноктите на пръстите си. Уилямс веднага разбрала, че лакът нямало да помогне: това било нещо много по-сериозно.

Жената, която имала проблем с ноктите, вече била обиколила много салони, но само Уилямс ѝ казала, че е по-добре да отиде на лекар, защото линията върху ноктите бил ясен признак за рак, или по-скоро, за рак на кожата, наречен меланом.

Клиентката се ужасила. Тя веднага излязла от салона и се обадила на лекаря си. А Уилямс скоро  научила и диагнозата: „Поднокатов меланом”- рядък вид рак.

Вижте още: Средство, което светкавично ще намали високото кръвно налягане

Това била агресивна форма на рак, която създавала вертикална пигментация под ноктите.

За разлика от много други видове рак на кожата, този вид меланом не се причинявал от слънчева светлина. Лекарите смятат, че той се образува в следствие на контузии и травми.

Обезателно споделете статията с приятелите си!