НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Трогателна изповед: Съпругата ми ме напусна на Коледа

Трогателна изповед: Съпругата ми ме напусна на Коледа

0
Трогателна изповед: Съпругата ми ме напусна на Коледа
Трогателна изповед: Съпругата ми ме напусна на Коледа

Прочетете трогателната изповед на един мъж от малко селце на Адриатика. Преди две години останал сам с трите си малки деца.

Съпругата му го оставила заради по-младия си любовник, а не се трогнала особено от сълзите на децата си – две дъщери на седем и пет години и син на две години.

Ето неговата изповед:

“Аз и децата бяхме много весели в онази Коледна сутрин. Те се затичаха, за да отворят подаръците под елхата, а аз се затичах след тях, като внимавах да не паднат надолу по стълбите. Жена ми ни чакаше в хола. Седеше на дивана с палто, а до нея имаше два куфара. Бяхме много объркани и я гледахме.

Най-голямата ми дъщеря я попита: “Мамо, къде отиваме? Все още не сме отворили подаръците. Жена ми не отговори нищо, но стана от дивана и ме повика в кухнята. Тя ми каза, че вече не може да живее по този начин, че винаги е знаела, че не е родена да бъде майка и че си тръгва. Когато я попитах къде ще живее, тя отговори, че е решила да отиде при любовника си, който е почти шест години по-млад от нея и с който се виждали в продължение на една година.

Останах без думи. Тя се обърна, взе си нещата и си тръгна. Децата започнаха да плачат, макар че не им беше съвсем ясно какво се случва. Почувстваха ужасната атмосфера във въздуха. Двегодишният ми син обви ръце около крака й, а тя просто го избута и излезе.

Децата плакаха дълго след заминаването й. Задаваха ми множество въпроси и до ден днешен не си спомням какво съм им отговорил. Чувствах се, сякаш всичко около мен изчезва – само гласовете и плачът на децата ме докосваха, но не бях там.

В продължение на часове седях на пода, а децата мълчаха около мен. Витаеше неописуема тъга. Радостните коледни песни и смехът на съседите отекваха отвън, а тази Коледа беше най-лошият ден в живота ни.

След няколко дни започнахме да идваме на себе си. Майка й разбра какво се е случило и веднага дойде. Тя ми помагаше с децата и постоянно говореше за това колко безчувствена е дъщеря й. Подаръците останаха под дървото в продължение на дни – дори децата нямаха желание да ги отворят.

Оттогава изминаха почти две години. Децата приеха факта, че майка им рядко ги вижда и че не могат да разчитат на обещанията й. Но те се научиха да се радват на празниците. Миналата година за Коледа пътувахме до Австрия при мои роднини, а тази година решихме да останем у дома. Обаче всяко приближаване на този празник в мен създава усещане за дискомфорт и безпокойство.

Моята бивша съпруга остави любовника си. Доколкото разбрах, намерил си е друга жена. Тя опита да се върне при мен, но аз я спрях още в самото начало. Не ме интересуваха нейните извинения и доводи – тя може да вижда децата, все пак им е майка, но само това “, казва бащата.