НАЧАЛО ЗДРАВЕ Направете сухожилията и коленете си по-млади с тези рецепти

Направете сухожилията и коленете си по-млади с тези рецепти

0
Направете сухожилията и коленете си по-млади с тези рецепти
Направете сухожилията и коленете си по-млади с тези рецепти

Съществена част от тялото ни са ставите и сухожилията. Благодарение на тях тялото ни е мобилно. Въпреки това, с течение на времето те се износват, а ние започваме да усещаме болка.

В тази статия ще ви покажем три много полезни средства за възстановяване на сухожилията и ставните връзки. В тази връзка желатинът е много добър за регенерация на ставите.

В това средство има много основни хранителни вещества за здравето на ставните връзки. А също и много ползи за подобряването на външния вид на ноктите, косата и кожата. Всичките негови  предимства са свързани с голямото количество колаген, който съдържа.

Ако се научите как да приготвяте това просто средство на основата на желатин, ще възстановите здравето на коленете си. Ето как да го приготвите.

Съставки:

 • 2 супени лъжици мед
 • 1 банан
 • Портокалов сок
 • Желатин – 40 грама

Получаване и употреба:

Първата стъпка е да изцедите портокалов сок. След това да почистете банана и да го направете на пюре.

Най-добре е да изберете узрял банан, защото ще съдържа повече хранителни вещества. В допълнение, бананът предлага изобилие от енергия и е богат източник на протеини и въглехидрати. Ако добавите към него и витамин С от портокала, ще получите най-доброто средство за ставите.

Вие трябва да използвате тази вкусна напитка най-малко два пъти седмично.

Средство за ставите от овес, ананас и канела

Съставки:

 • 150 грама овес
 • 1 чаена лъжичка канела
 • 1 чаша портокалов сок
 • 40 грама нарязани бадеми
 • 2 супени лъжици мед
 • 1 чаша сок от ананас
 • 250 мл вода

Получаване и употреба:

Този коктейл е богат на магнезий, витамин С, силиций и бромелаин. Последното вещество е най-ефективно в борбата с възпалението на колене. За най-добри резултати трябва да консумирате коктейла всяка сутрин на закуска. Той ще ви помогне да облекчите болката и възпалението на сухожилията и ставните връзки на коленете.

 1. За да започнете, трябва да сварите водата, в която да добавите овеса.
 2. След това разбъркайте добре в блендер.
 3. Добавете ананаса и портокаловия сок, меда, канелата и нарязаните бадеми. Разбъркайте, докато получите хомогенна смес.

Средство за ставите от коприва и лимон

Съставки:

 • 80 грама коприва
 • сок от 1 лимон
 • 1 литър вода

Получаване и употреба:

 1. Оставете водата да заври с копривата.
 2. Когато водата кипне, изключете котлона и оставете сместа да престои 15 минути.
 3. Прецедете настойката.
 4. Изсипете в бутилка или стъклен буркан с капак и оставете да престои още час.

Вижте още: Ако сте с маникюр, спешно вижте дали нямате тази линия под ноктите

След това можете да опитате първата си глътка от този силен чай. Препоръчителната доза е 1 литър на ден. Не е нужно да го загрявате отново. Пийте го по всяко време на деня. Ако вкусът е прекалено силен за вас, можете да добавите няколко капки лимон и мед на вкус. Този процес трябва да се повтаря 3 пъти седмично, за да подобрите сухожилията и ставните връзки в коленете.

Копривата е богата на магнезий и силиций и има високо съдържание на калий и хлорофил. Всички тези елементи са необходими за възстановяването на коленете. Така че, когато започнете да ползвате това средство, ще усетите как вашите връзки и сухожилия вече не ви причиняват болка.

Изберете някое от тези 3 средства, за да спрете болките в ставите, и няма да съжалявате. В допълнение към лесното приготвяне, съставките могат да бъдат намерени почти навсякъде. И ако това не е достатъчно, съставките са много евтини и джобът ви няма да пострада.