НАЧАЛО ЗДРАВЕ Успокоява болката за няколко минути: По-силно от сода бикарбонат

Успокоява болката за няколко минути: По-силно от сода бикарбонат

0
Успокоява болката за няколко минути: По-силно от сода бикарбонат
Успокоява болката за няколко минути: По-силно от сода бикарбонат

Можете да успокоите болката само за няколко минути ето с това средство.

Професор Стивън Абрамс и неговите партньори от Медицинския университет в Хюстън установили, че приемът на магнезий от ранна възраст е ключов показател за костната минерална субстанция и костната плътност – и че калцият в храната не е напълно достатъчен за това.

“Приемът на магнезий с храната може да бъде важен, макар и при сравнително неизвестния фактор за костната минерална акреция при деца”, установили изследователите.

“Многобройните хранителни стойности са от решаващо значение за здравето на децата.

Една от тях изглежда е магнезият – каза Абрамс. “Калциятът е важен, но освен за тези деца и юноши с много ниски нива, но не може да бъде по-важен от магнезия.”

Учените казват, че родителите обикновено са информирани за важността на калция за изграждането на здрави кости у децата, но не и за магнезия.

Добавяне на магнезий:

Съотношението между калция и магнезия в диетата трябва да бъде 1: 1 или 1: 2, и то се счита за задоволително (например 800 мг калций и 400 мг магнезий).

За съжаление, обаче най-често, планът за контрол на теглото днес приема, че калцият трябва да бъде 10 пъти по-голям от магнезия.

Магнезият присъства в многобройни структури. Магнезиевият оксид или хлоридът, както и хелатирания магнезий. Опаковката обикновено съдържа 250-500 mg магнезий.

Също така можете да използвате комбинация от калций и магнезий. Препоръчваната дневна доза (RDA) на магнезий е 350-400 mg. Можете да консумирате или на празен стомах, или с хранене.

Рецепта за домашен лосион с магнезий:

Необходими съставки:

4 супени лъжици вряла вода,

4 супени лъжици магнезиев хлорид

Подготовка и приложение:

Всичко, което трябва да направите, е да смесите магнезия с горещата вода и получената смес да втриете на засегнатите места. След няколко минути ще бъдете развълнувани от резултата.