НАЧАЛО ЗДРАВЕ Малки, но полезни трикове, които ще ви помогнат за по-добро здраве

Малки, но полезни трикове, които ще ви помогнат за по-добро здраве

0
Малки, но полезни трикове, които ще ви помогнат за по-добро здраве
Малки, но полезни трикове, които ще ви помогнат за по-добро здраве

Понякога най-странните трикове могат да ви помогнат да се излекувате!

Въпреки че е обект на изследване, откакто хората съществуват, човешкото тяло все още крие много тайни.

Вероятно мислите, че с помощта на съвременната медицина можем да разберем всичко, но това не винаги е така.

Ето няколко трика, как да си помогнете сами:

Гърло
Ако имате възпаление на гърлото, обикновено се препоръчва много чай и мед, обаче, има нещо друго, което можете да направите. Правете гаргара със солена вода на всеки няколко часа, за да убиете вредните бактерии (в чаша топла вода, разтворете лъжица морска сол).

Според специалиста Скот Шафер, от Ню Джърси, трябва да гъделичкате ухото, когато става дума за спазми в мускулите на гърлото.

Успокойте нервите си
Когато сте под напрежение, измийте се със студена вода и задръжте дъха си. Студенината трябва да причини “гмуркачен рефлекс”, което оптимизира начина, по който тялото използва кислород. Вашите мускули ще се отпуснат и ще бъдете по-спокойни. Ако пиете студена вода или се потопите под студен душ, ефектът е подобен.

Избавете се от страха от игла
За да успеете безболезнено да си направите кръвен тест, започнете да кашляте, когато сестрата поставя иглата. Трябва да й напомните, че ще направите това, за да не пропусне целта си. Кашлянето ще отклони мислите ви от иглата, така че не е нужно да се страхувате.

Отпушете запушения нос
Когато носът ни е запушен, е трудно да се съсредоточим върху нещо друго. Опитайте се да го отпушите, като с езика натискате небцето, а с пръстите натиснете пространството между веждите, за около 20 секунди. След 20 секунди повторете.

Предотвратете белезите от изгаряне
Вместо да поставяте лед върху изгаряния от първа степен, просто натиснете засегнатата област с върха на пръстите си. Това ще забави процеса на хомеостаза на вашето тяло и не би трябвало да се появят неприятни пликове. Кожата ви естествено ще се лекува и няма да останат белези.

Отървете се от зъбобола
Ако имате чувствителни зъби или смятате, че скоро ще започне да ви боли зъб, вземете пакет лед и поставете на бузата и бавно движете напред – назад. Вашето тяло ще се фокусира върху усещането в ръката ви и не трябва да изпитате болка. Ако това обаче не подейства, винаги можете да разчитате на масло от карамфил или просто дъвчете зърно от карамфил.

Отървете се от нервността
Някои хора просто се чувстват нервни по-интензивно от други, но има трикове, които могат да им помогнат да се успокоят и да продължат. Подухването на палеца е един от най-добрите начини да се отпуснете. Тази проста задача ще ви накара да се съсредоточите върху дишането и по този начин да забавите пулса.

Отървете се от мигрената
Отървете се от мигрена с просто натискане на мускулите между десния показалец и палеца, използвайки палеца на лявата ръка и средния пръст. Задръжте мускула за около 2 минути, след което повторете процедурата върху другата ръка. Това място на ръката се използва за акупресура, за да се облекчи напрежението и да се стимулира притока на кръв.

Обработвайте раните с мед
Нанесете малко мед на раната, преди да го превържете. Вярвайте или не, медът има силни антибактериални свойства. Неотдавнашно проучване показа, че медът може да унищожи почти всички видове бактерии, които могат да повлияят на инфекцията на раната.

Проблеми със стомашната киселина
Хранопроводът и стомахът са свързани под ъгъл. Когато спите на дясната страна, стомахът е по-висок от хранопровода, поради което храната и стомашната киселина се плъзга до гърлото. Когато спите на лявата страна, стомахът е по-нисък от хранопровода, така че гравитацията работи във ваша полза.