НАЧАЛО ЗДРАВЕ Чаят от глухарче помогнал на този мъж да пребори рака

Чаят от глухарче помогнал на този мъж да пребори рака

0
Чаят от глухарче помогнал на този мъж да пребори рака
Чаят от глухарче помогнал на този мъж да пребори рака

Чаят от глухарче действа на клетките, заразени с рак по такъв начин, че да се разпадат в рамките на 48 часа, а в същото време помага на здравите клетки да не се разболяват.

Тази несправедливо пренебрегвана билка често се счита за плевел, а има толкова много лечебни свойства: необходимо е само да се набере от чиста почва, далеч от трафика и замърсяването.

Макар бабите ни да са правили сироп от глухарче, знаейки, че съдържа лековити свойства, със сигурност не са знаели, че корените на глухарчето могат да помогнат на страдащите от рак.

Учените от Университета Уиндзор в Канада са открили, че тази билка действа по-добре от химиотерапия, която “убива” всички клетки, а глухарчето – само тези, заразени с рак.

В допълнение към диуретичните му свойства, глухарчето стимулира секрецията на жлъчния сок, пречиства черния дроб, помага при алергии и понижава холестерола. Глухарчето съдържа много важни витамини и минерали като витамин В6, тиамин, рибофлавин, витамин С, желязо, калций, калий, фолиева киселина и магнезий.

То съдържа до 535% от необходимия прием на витамин К и около 110% от препоръчителния дневен прием на витамин А. Това са факти за тази билка, които са известни от години.

Но новите изследвания хвърлиха съвсем нова светлина върху глухарчето.

Чудотворен чай от глухарче

В Университета Уиндзор в Канада било проведено първоначално проучване в Катедрата по химия и биохимия, а резултатите дадоха нова надежда за болните от рак. Установено е, че коренът на глухарчето ефективно “убива” клетките, заразени с рак, без никакви последствия върху останалите клетки в организма.

Чаят от глухарче действа на клетките, заразени с рак по такъв начин, че да се разпадат в рамките на 48 часа. Продължаващите лечението с корен от глухарче могат да унищожат голяма част от клетките заразени с рак, а заради тези неочаквани резултати, учените са получили допълнителна подкрепа да продължат изследването на тази чудотворна билка.

Джон Ди Карло, 72-годишен мъж, който лично се е убедил в лечебните свойства на глухарчето, преминал през интензивна и “агресивна” химиотерапия в продължение на три години, след което лекарите го изпратили у дома, за да прекара последните си дни със семейството си.

С оглед на това, че лекарите не са имали алтернативи за борба с болестта му, започнал да пие чай от глухарче, като последен опит за спасение. След само 4 месеца този човек преживял ремисия на болестта (частично или напълно излекуване на заболяването).

Кога се събират корените от глухарче?

През пролетта или есента, когато цялата енергия е съсредоточена в корена. Глухарчето, и по-специално коренът му, трябва да се извади от земята, като се внимава да не се повреди и да не се загуби сокът му.

Как се съхранява коренът от глухарче?

Като лекарство, коренът от глухарче може да се използва в прясно или сухо състояние. За да запазим корените на глухарчето, трябва да го изсушим.

Преди да се изсуши, коренът трябва внимателно да се обели и да се нареже на по-малки парчета. След това коренът се суши на чист въздух. Поставете го на сухо и хладно място с добър въздушен поток.

Вижте още: Росопас – билка, която пречиства кръвта и подобрява зрението

Коренът се суши в период от 3 до 14 дни, а ще познаете дали се е изсушил, когато го разтъркате с пръсти. Изсушеният корен от глухарче запазва своите лечебни свойства и до една година, ако се съхранява в добре затворен стъклен буркан, на сухо и тъмно място.