НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ За всички мъже, които смятат, че тя е станала нервна и „зла“

За всички мъже, които смятат, че тя е станала нервна и „зла“

0
За всички мъже, които смятат, че тя е станала нервна и „зла“
За всички мъже, които смятат, че тя е станала нервна и „зла“

Джесика Ризински – писател, любител на кафето и майка на четири деца. Нейните статии са публикувани в много блогове и списания. Тя написала това отворено писмо:

Не толкова отдавна имах тежък ден на “майката”. Бях залята от горчивина, раздразнение, досада и гняв. Съпругът ми ме попита дали съм добре, като отбеляза, че напоследък му се струва, че съм му непрекъснато ядосана.

Отначало бях възмутена. Не бях ядосана на него или може би точно на него бях ядосана?

Затова си замислих. И си признах: бях бясна, той има възможност да се измие зад затворената врата и да седне на тоалетната, без някой да удря по вратата като на пожар. Признах, че бях раздразнена, че никой не го събужда по средата на нощта, за да го попита колко е голяма нашата вселена, да каже, че иска прегръдка или вода.

Обясних как виждам, че може да яде гореща храна, докато тя все още е топла и че панталоните му отпреди три години все още му стават. И колкото повече изброявах, толкова повече разбирах: да, все още съм ядосана.

Разбира се, по отделно тези проблеми са тривиални, но ако ги вземете наведнъж и вземете предвид, че това се случва всеки ден, тогава ще разберете как с течение на времето се натрупват и се превръщат в най-сериозния проблем. И въпреки че съпругът ми не беше директен виновник на тези проблеми, той беше единственият възрастен освен мен в цялата къща. Затова се замислих как бихме могли да разрешим тези проблеми и започнах постепенно да се успокоявам.

Ето моите обяснения и съвети (с известно количество хумор) на съпрузите на разгневените съпруги:

1) Тя наистина е уморена.

Уморена, сякаш не е спала от няколко години. За вас е най-добре да не се шегувате с нея, когато не може да направи разумно предложение и не ѝ се подигравайте, че оставя пастата за зъби при вилиците. Не е смешно.

Изпратете я да спи. Извадете децата от дома ви, за предпочитане това да бъде някъде далеч, и я оставете да спи.

2) Най-вероятно днес е седяла в локва от урина.

С това не можете да ѝ помогнете. Просто се учете.

3) Тя има ниска кръвна захар.

Вероятно последното нещо, което е яла, са били бисквити в полунощ, когато най-накрая е приспала последното дете. Направете ѝ сандвич, заключете банята, където обикновено се крие, за да яде и отидете да купите още бисквити. Тя ще има нужда от тях по-късно.

4) Продължаваме темата за храненето: тя не си спомня кога за последен път е седнала нормално на масата и е яла топла храна, която не е изстинала.

Изпратете я някъде да яде. Закуска, обяд, вечеря – няма значение. Децата не трябва да бъдат с нея. Дори и да са най-послушните. Тя трябва да бъде сама.

5) Тя не е ходила до тоалетната няколко дни.

Тези прекрасни бебета, създадени и с вашето участие: не е възможно да седнете в тоалетната без тях. Заключете я в тоалетната и стойте като охрана.

6) Тя е слушала само крещящи деца в продължение на седмици.

Дайте ѝ семейната кола и я изпратете да шофира на спокойствие. Тя трябва да усили музиката до край и да зарадва другите шофьори със смелите си певчески умения.

7) Децата спорят с нея по цял ден.

Буквално – от зори до мрак, изключително много пъти. Спорят с нея арогантно без никаква логика – за чаши, лъжици, дрехи, домашна работа, време за сън, телевизор, баня и цвета на небето. За всичко.

Естествено, от време на време тя е малко ядосана. Така че не спорете и вие. За вас ще е най-добре да се съгласявате с всичко, което тя каже в следващите 18 години. Повярвайте ми.

Вижте още: След години брак той изневерил на жена си, но… Помислете за това!

8) Ако нещо в списъка за пазаруване ви липсва или не е както трябва, проверете кафето.

Може би случайно сте купили безкофеиново кафе, когато ви е изпратила до магазина. Ако е така, то тихо, без да привличате внимание, купете нормално кафе и внимателно го разменете с идиотското извращение, наречено “безкофеиново кафе”. Не разкривайте действията си. Този трик може да спаси връзката ви.

И най-важното е да не забравяте, че тя ви обича. Тя ви е избрала като спътник в лудия път на родителството и въпреки че в края на деня не винаги има сили да ви каже това, тя ви цени. Вярно е.

Заслужава си! О, да, и добрите стари прегръдки няма да навредят!