НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Тя е работеща майка на 6 деца, a нейната къща винаги “блести”

Тя е работеща майка на 6 деца, a нейната къща винаги “блести”

0
Тя е работеща майка на 6 деца, a нейната къща винаги
Тя е работеща майка на 6 деца, a нейната къща винаги "блести"

Работеща майка на шест деца, на възраст под шест години, открила как да поддържа реда в дома си, въпреки хаотичния семеен живот.

Крешeл Картър, на 27 години, не само управлява домакинството, но и успява да осигури напълно чист дом, пише “Daily Mail”.

Австралийката, която също води блог “Осем у дома”, също е известна с остроумния подход към семейния живот. Наскоро открила как да се справи с цялата “бъркотия” в дома си.

Тази майка от южна Австралия не е една от онези домакини, които винаги се грижат за другите, а живеят според правилото “децата помагат”.

“Ние стреляме, играем с кубчета и правим различни дейности, чрез които децата се забавляват, но след като приключат, трябва да подредят своите стаи”, посочва Картър.

“Играчките отиват на мястото си, нечистите дрехи отиват в коша за дрехи, а чистите на определеното за тях място. Също така, децата сами оправят своите легла.

Крешел е безскрупулна, когато става дума за това, което ще се хвърли и това, което ще се съхранява в къщата.

“Имам само тенджери и тави в къщата, които използвам постоянно, достатъчно покривки за всяко легло и минимално количество ненужни неща”, обяснява тя.

Всеки член на семейството има по един шкаф за дребни неща, а всичко останало, което не се използва или се счупи, се изхвърля.

“Ако не използвате нещо ежедневно и ако не ви прави щастливи, нямате нужда от него”, добавя тя.

Много родители с малки деца знаят колко трудни са сутрините. Картър казва, че никога не излиза от къщата, докато не бъде подредена.

“Децата подреждат стаите си и оправят леглата си. Ако сутрин по време на закуска решат да играят на пода, трябва да съберат всички играчки и да ги върнат на мястото им. Винаги се уверявам, че съдовете са измити, а масата, на която закусваме, е чиста.

Картър бърше подовете веднъж седмично, почиства банята, сменя чаршафите и избърсва прахта в къщата.

“За мен, по-основното почистване е отредено за събота и то отнема около 2 часа, в които пускам музика, пея, танцувам и едновременно чистя”, казва тя.

Тази творческа майка се кълне в силата на такива “аксесоари” у дома, защото дават допълнителна нотка на лукса.

“Хубавата миризма ви кани да се отпуснете и да се забавлявате. С тях къщата ви мирише свежа – зелената ябълка – обяснява Картър, докато се смее.

Въпреки че чистотата е много важна за нея, тя е наясно, че най-добрите спомени са свързани с играта и бъркотията у дома.

“Чистата къща не създава спомени, но опазването на реда ни дава повече време да създадем спомени, които ни харесват”, заключава Картър.