НАЧАЛО ЗДРАВЕ Масажирайте тези точки, ако искате бързо да успокоите плачещо бебе

Масажирайте тези точки, ако искате бързо да успокоите плачещо бебе

0
Масажирайте тези точки, ако искате бързо да успокоите плачещо бебе
Масажирайте тези точки, ако искате бързо да успокоите плачещо бебе

Рефлексологията е древното изкуство, при което се използват специални точки от цялото тяло и натискът върху тях облекчава болката. Именно затова тя може да действа като естествена алтернатива на болкоуспокояващите.

Мнозина се опитват да помогнат чрез рефлексологията на своите малки деца, особено по отношение на бебетата, които просто трябва да се адаптират към новия свят.

По-долу сме обособили шест начина как да помогнете на малките си деца за облекчаване на болката. Специалистите по рефлексология също така отбелязват, че преди да започнете масажа, трябва да отпуснете детето и да подсилите кръвообращението на краката с помощта на топла вана или разтривка.

1) Главоболие и зъбобол

Децата често имат главоболие и зъбобол. Ако забележите, че детето страда от такава болка, масажирайте върховете на пръстите на краката! Това може да се направи и докато бебето спи.

2) Болка в синусите

Този тип болка може да раздразни дори възрастен, но за бебета, които никога не са изпитвали нещо подобно, може да бъде истински ад. За да улесните нейното овладяване, масажирайте централната част на краката на детето от обратната страна. Натискайте внимателно, за да облекчите болката!

3) Болка в гърдите

Когато детето ви изпитва усещане на тежест в гърдите, облекчението може да се намери чрез масаж на възглавничките на краката. Използвайте лек натиск и масажирайте тези точки в по посока на часовниковата стрелка, за да облекчите проблемите с усещане на тежест и кашлица.

4) Коремна болка в зоната на слънчевия сплит

За децата, които страдат от лошо храносмилане, гърчове, затруднения и проблеми с дишането, масажът на централната част на краката към подложките на пръстите на краката ще бъде полезен. Тази област се асоциира със слънчевия сплит, нервите около стомаха и белите дробове.

5) Болка в горната и долната част на корема

При запек, киселини и стомашни разстройства, масажирайте пространството между средата на крака на детето и началото на петата. Ако детето има болка поради газове или ако има подуване в долната част на червата, масажирайте областта между централната част на крака и петата.

6) Болка в таза

При кърмачетата някои части на тялото понякога могат да растат по-бързо, което води до болка в бедрената кост, което е често срещан проблем. Масажирайте петата, за да помогнете на детето си да се отървете от този проблем! Масажирането на петата може да бъде полезно при запек и разстроен стомах!

Вижте още: Изгорете мазнините на корема, като пиете напитка от мед и канела!

Не забравяйте обаче, че сериозните проблеми изискват предварителна консултация с вашия лекар. Рефлексологията и масажирането на определени точки може да се използва само за решаване на леки проблеми. Опитайте този метод, за да помогнете на детето си да се справя с ежедневните трудности.

Споделете тази статия със семейството и приятелите си.

РЕКЛАМА1
loading...
loading...
loading...