НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО 15 плодове преди прибирането на реколтата, които няма да познаете

15 плодове преди прибирането на реколтата, които няма да познаете

0
15 плодове преди прибирането на реколтата, които няма да познаете
15 плодове преди прибирането на реколтата, които няма да познаете

Всеки ден купуваме от магазините и консумираме голямо разнообразие от плодове и ядки. Възхитителният им вкус и ползата от тях се харесват на всички. Но замисляли ли сте как тези плодове се получават, как растат и как се събират? Най-вероятно повечето от нас не знаят как изглеждат кивито, фъстъците или мангото, например, преди да бъдат доставени в магазина. Но може би ще ви е изключително интересно да видите как растат в природата!

Затова решихме да публикуваме снимки, разкриващи най-впечатляващите тайни от появата на различни екзотични лакомства. Това е една невероятна селекция от добре известни продукти, преди да бъдат събрани и опаковани за продажба.

Чаено дърво

15 плодове преди прибирането на реколтата, които няма да познаете

Това дърво от семейство Миртови расте предимно в Австралия. Неговите цветя имат много полезни свойства за човека.

Шам-фъстък

Шам-фъстъкът е вечнозелено растение, което може да бъде открито в Азия, Африка, Централна Америка и Средиземно море.

Канела

Канелата е дърво, което се отнася към Лавровите. Тя се използва като подправка под формата на прах или пръчка.

Шафран

За да получите ароматната подправка, се използват влакънца от ярко-лилавите цветя, наречени минзухари. Ето защо подправката има богат оранжев цвят.

Какао

Какаовите дървета предпочитат субекваториален климат и растат по правило на територията на Южна Америка. Семената от плодовете на дървото са смилат на прах и само така се използват в храната.

Ванилия

Изненадващо, ванилията се произвежда от лиани, които са част от семейството на орхидеите. Плодовете на тези трайни растения се използват в различни индустрии.

Ананас

Да разсеем разпространената грешка на онези, които вярват, че ананасът расте на палмово дърво. Всъщност ананасът е едно от древните растения и принадлежи към семейството на Бромелиадите.

Манго

Смята се, че този плод за първи път се е появил в Маями, а в страни като Индия и Пакистан е национално растение. Сладките, влакнести плодове са покрити с червена, жълта или зелена кора.

Фъстъци

Думата фъстъци на гръцки означава “паяк”. Обикновено представителите на този вид растение се разпространяват на територията на Бразилия, но фъстъците растат и в Европа, Африка и Азия.

Черен пипер

Плодовете на черния пипер се използват като ароматна подправка под формата на прах или зърна.

Кашу

Кашуто расте на жълти плодоножки, и само то може да се яде от цялото растение.

Сусам

Произходът на сусамовите семена е не по-малко впечатляващ. Индийският сусам има голяма стойност и принадлежи към маслиновите растения.

Кафе

Кафените дървета, плодовете от които се прави кафето от популярния сорт арабика, обичат височината, така че те растат на места, издигащи се на 900-2000 метра надморско равнище.

Киви

Този плод е получил името си заради силната си прилика с птицата киви. Също така, плодовете киви имат още едно име, понякога го наричат “китайско грозде”.

Вижте още: Какво послание несъзнателно изпращате с начина си на обличане?

Бадеми

Смятате, че бадемите са тип ядки? Оказва се, че принадлежат към рода на сливите.