НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Декупаж на яйца за Великден: ще имате истински шедьовър

Декупаж на яйца за Великден: ще имате истински шедьовър

0
Декупаж на яйца за Великден: ще имате истински шедьовър
Декупаж на яйца за Великден: ще имате истински шедьовър

Навън е средата на март, и докато мигнете, вече е дошъл най-светлия празник Великден. Знаете ли, че тази година Възкресение Христово се пада на 8 април? Това означава, че трябва да започнете да мислите още от сега за подготовката на този красив ден.

Наскоро една моя приятелка – шивачка ми сподели един страхотен начин за декориране на яйца. И ако вече сте се отегчили от обикновеното оцветяване и стикерите ви са станали банални, е време да опитате истинско творческо декориране на великденските яйца, направено от собствените ви ръце.

Декупаж на яйца

Основният символ на Великден, разбира се, е великденското яйце. Всяка година боядисвате, изписвате, правите различни рисунки по яйцата. Днес ви каним да се научете как да украсите яйцата с помощта на техниката декупаж. Ще се справи дори и начинаещ!

За декупаж можете да използвате както варени, така и сурови яйца. Най-добре е да изберете бели яйца, за да направите по-лесно боядисването на повърхността.

Ще ви са необходими:

варени яйца (бели)

2 ч.л. нишесте

вода

четка

салфетки за декупаж

хранителни бои (злато, сребро)

Начин на работа:

1) Изберете салфетки с малки рисунки. Премахнете двата долни слоя на салфетките – не се нуждаете от тях, а от цветния слой, от който трябва да изрежете малки заготовки с цветя.

2) Разпределете мотивите върху повърхността на яйцето с помощта на четка и вода. Много е важно да се опитате да изгладите всички бръчки.

3) Сега пристъпете към приготвянето на нишестената паста. Аз използвах царевично нишесте, но вие можете да изберете и картофено.

В малък съд смесете нишестето с 50 грама вода, поставете го на слаб огън и загрейте за една минута. Периодично разбърквайте бъдещата паста с чаена лъжичка.

След като всички мотиви бъдат разпределени, намажете яйцето с пастата и оставете да изсъхне. Вместо нишесте, можете да използвате и разбит белтък.

4) Когато всички яйца напълно изсъхнат (след 10-15 минути), ги покрийте с декоративен слой. За да направите това, добавете към пастата малко количество хранителна боя.

По-добре оставете яйцата да изсъхнат върху решетка.

5) Това е красотата, която трябва да получите.

Декупажът е чудесна възможност сами да украсите предмети от ежедневието, да придадете индивидуалност на интериора. След като изучите изкуството на декупажа, можете бързо да създадете ръчно изработени подаръци, които не изискват големи материални инвестиции.

Вижте още: Как да изберете здрава орхидея в магазина? Практични съвети

Съвети

Атмосферата на светлия празник се създава не само с вкусотии и боядисани яйца, които сами по себе си са великолепни.

Подготовката за Великден е една от най-приятните, най-ярките и най-сближаващи цялото семейство традиции. Бъдете креативни и споделете вдъхновението си с приятели, споделяйки им за този необичаен и интересен начин за декориране на великденските яйца.

РЕКЛАМА1
loading...
loading...
loading...