НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Ето така ще елиминирате неприятната миризма от цигари

Ето така ще елиминирате неприятната миризма от цигари

0
Ето така ще елиминирате неприятната миризма от цигари
Ето така ще елиминирате неприятната миризма от цигари

Пушенето на закрито оставя неприятна миризма, която попива в дрехите, пердетата и мебелите. Обърнете внимание на тези лесни трикове, с които да се отървете от тази неприятна миризма или поне да я намалите:

1.Оцет или активен въглен

Налейте малко винена киселина в няколко съда или поставете няколко парчета активен въглен, след което ги оставете в стаята, в която се пуши. Ако имате деца или домашни любимци, поставете съдовете на по-високо място. Въгленът и оцетът абсорбират и неутрализират неприятните миризми.

2.Парфюм на крушката

Напръскайте малко от любимия си парфюм на студена крушка. Когато включите осветлението, крушката ще се затопли и в помещението ще се освободи благоуханието на парфюма, който поне отчасти ще прикрие неприятната миризма от цигарите.

3.Ароматизатори за гардероб

Ако почувствате, че вашите модни аксесоари като ръкавици, шапки и шалове, са попили миризмата от цигари, а планирате да ги носите на следващия ден и нямате време за пране, оставете ги един час на открито да се проветрят, а след това оставете ги за една нощ в торбичка заедно с ароматизатора за гардероб.

4. Пясък за котки

В пепелника сложете малко обикновен пясък, или дори по-добре, ароматизиран пясък за котки. Той напълно ще премахне неприятната миризма от пушенето и ще го почистите по-лесно.

5. Сода бикарбонат

През нощта, преди да заспите, поръсете сода за хляб по килима, канапето и навсякъде, където се е пушило. Сутринта изчистете с прахосмукачката.

6. Кърпа и оцет

Първо проветрете стаята и след това натопете кърпата в оцет, размахвайте я из стаята за 1-2 минути. Миризмата на цигари трябва да изчезне напълно.