НАЧАЛО ЗДРАВЕ Облекчете кашлицата с помощта на кокосово масло и мед

Облекчете кашлицата с помощта на кокосово масло и мед

0
Облекчете кашлицата с помощта на кокосово масло и мед
Облекчете кашлицата с помощта на кокосово масло и мед

При първия признак на болки в гърлото много хора приемат хапчета, които не само внасят химикали в тялото им, но също така не правят нищо, за да се справят с истинската причина за кашлицата.

Кашлицата има много специфична цел: тя освобождава организма от секретите, микробите и чуждите частици.

Без това естествено отражение, телата ни биха били жертви на поредица от болести, преносими по въздуха и особено във все по-токсичната среда, в която живеем. Кашлицата ни предпазва от смъртоносните частици в нашата околна среда.

Но нека бъдем честни. Кашлицата е дразнеща и може да бъде болезнена, ако е упорита. Тя посочва причината на неразположението, за което обаче се изисква повече време, а истината е, че дразнещата кашлица може да бъде доста упорита.

Някои сиропи за кашлица съдържат съставки, които намаляват секретите, но и за които се знае, че имат директен ефект върху сърдечната честота.

Декстрометорфан, псевдоефедрин хидрохлорид и ефедрин могат да потиснат симптомите на кашлица, но взаимодействието на тези химикали с други лекарства може да причини сериозни странични ефекти.

И така, какви алтернативи съществуват за успокояването на всички видове дразнеща кашлицата?

Кокосово масло и мед – мощното съединение за облекчаване на кашлицата

Обърнете внимание на това природно средство против кашлица, което е не само вкусно, но и полезно. То съдържа съставки, които стимулират имунната функция и ускоряват времето за възстановяване.

Съставки:

100 мл кокосово масло

100 грама натурален мед

щипка цейлонска канела

Получаване:

1) Разбийте кокосовото масло, докато стане пенливо. Постепенно добавете мед, за да образувате плътна и гъста паста.

2) Добавете канелата. Изсипете сместа във формички за лед и поставете във фризера за 30 минути.

3) Можете да съхранявате и в стъклен буркан в хладилник за период до 2 месеца. Не забравяйте, че можете да използвате средството ежедневно като превантивна мярка!

Вижте още: Лечение с йод: Изключително полезно за женския организъм

Ползи за здравето от съставките:

Съдържанието на лауринова киселина в кокосовото масло убива лошите бактерии, гъбичките и вирусите и помага за предотвратяването на бъдещи инфекции.

Както кокосовото масло, така и пчелния мед е мощно антивирусно, антибактериално и противогъбично средство, което ви помага да се преборите с настинката, още когато ви атакува в начален стадий!