НАЧАЛО ЗДРАВЕ Най-добрият лек за болни колене, артрит, ревматизъм и ишиас

Най-добрият лек за болни колене, артрит, ревматизъм и ишиас

0
Най-добрият лек за болни колене, артрит, ревматизъм и ишиас
Най-добрият лек за болни колене, артрит, ревматизъм и ишиас

Вижте кой е най-добрият лек за болни колене, артрит, ревматизъм и ишиас!

Германо-американският “баща” на суровоядството и автор на книгата “Живот без болести”, Ернст Гюнтер, навремето публикува интересна рецепта за лечение на артрит, подагра, ишиас, ревматизъм, както и на други възпалителни и болезнени състояния на ставите, бедрата, пръстите на ръцете и краката, коленете и петите.

Лекарството се прави под формата на компреси, които се поставят на болните места и действат директно на мястото, където се проявява проблемът.

Необходими съставки:

1 картоф

1 глава червен лук

1 супена лъжица ленено семе

200-300 мл. вода

марля, найлонова торбичка или прозрачно фолио, превръзка за фиксиране на сместа.

Приготвяне:

Накиснете пълна супена лъжица ленено семе в 200-300 мл. вода. Поставете на котлона да ври в продължение на 10 минути.

Измийте картофа и го настъргайте заедно с кората. Настъргайте една средно голяма глава червен лук. Когато водата с ленено семе се охлади, добавете лука и картофа, след което ги разбъркайте добре. Прецедете излишната течност от сместа.

Ако става въпрос за проблеми с пръстите на ръцете или петите, сместа се поставя в стари ръкавици или чорапи, които да обуете, а върху тях поставете найлонови торбички, които да завържете, за да не капе течността.

Върху други части на тялото като гръбначен стълб, стомах, ребра, колене и други подобни, нанесете сместа първо върху марля, а след това поставете на засегнатото място, след което, цялата област фиксирайте с бинт или прозрачно фолио, което да задържи сместа на болното място. Тези компреси е необходимо да оставите да действат цяла нощ, а на сутринта се измива с вода и сапун.

Ако лукът раздразни кожата ви и получите зачервяване, първо намажете кожата с крем или зехтин или поставете по-дебел слой марля. Едновременно с тези компреси, трябва да започнете да консумирате рибено масло, което ще действа отвътре. Повторете процедурата толкова дълго, колкото можете, докато тази смес “извади” болестта от тялото.

И дори тази рецепта да не идва от нашата страна, обаче се връзва с традицията на нашия народ, позната отдавна под формата на компреси от картофи и лук за различни възпалителни състояния. Ето защо, ако имате подобен проблем, опитайте този метод, защото той е естествен и ефикасен.