НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лек при висока кръвна захар: Който го е пробвал, казва, че е...

Лек при висока кръвна захар: Който го е пробвал, казва, че е ефикасен

0
Лек при висока кръвна захар: Който го е пробвал, казва, че е ефикасен
Лек при висока кръвна захар: Който го е пробвал, казва, че е ефикасен

Ако сте предразположени към висока кръвна захар или осъзнавате, че начина на живот, който водите, не е много здравословен, този лек може да ви помогне поне малко.

Рецепта за диабет от народната медицина: С две съставки ще намалите кръвната ви захар. Тази рецепта от народната медицина няма странични ефекти и може да бъде много полезна при диабетици.

Във времето на индустриално преработена храна, диабетът е по-висок, от когато и да било. Има поне един начин, чрез който да си помогнете в предотвратяването на тази болест, а за това са ви нужни само едно яйце и още само една съставка. Ако имате предразположеност към висока кръвна захар, или знаете, че начина на живот, който водите не е точно най-здравословния, тази смес може поне малко да ви помогне, а  със сигурност, нищо не е по-добро от уреден и здравословен живот и редовни консултации c лекар.

Рецепта с варено яйце и оцет

Сварете едно яйце следобед, обелете го и след това с вилица набодете на няколко места. След това поставете яйцето в купа и поръсете с оцет (ябълков или винен) и го оставете за една нощ. На следващата сутрин изяжте го с чаша топла вода.

Направете това няколко дни подред и проверявайте нивото на кръвната захар ежедневно, за да видите промяната. Би трябва да забележите, че нивото на захарта е по-ниско от преди да започнете лекът с яйцето. Разбира се, в съчетание с правилно хранене и здравословен живот, това ще даде пълен и най-добър резултат.

Яйцето, иначе е добър и здравословен избор, особено за диабетици. Както знаете, доколкото имате повишена захар, би трябвало да избягвате храни с висок гликемичен индекс, а яйцата са хранителни стоки, чийто гликемичен индекс е нула и имат само 63 калории, при това дори и шест грама протеин.

Дори и да нямате проблем с диабета, ако се чудите дали има здравословен и бърз вариант за закуска, отговорът е прост – яйце.