НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Никой не знае за това, а може да ви спаси живота

Никой не знае за това, а може да ви спаси живота

0
Никой не знае за това, а може да ви спаси живота
Никой не знае за това, а може да ви спаси живота

Има много неща, които не знаем, но наистина могат да ни помогнат много, дори да спасят живота ни. Тук ще напишем няколко полезни сведения, които биха могли да ви помогнат в различни ситуации.

Ако някой крадец или някой друг ви принуди да изтеглите пари от банкомат

В този случай въведете пина си наобратно, например, вместо 1234, въведете – 4321. Той ще бъде припознат като предупреждение и полицията ще бъде алармирана. Мнозина не знаят, че тази опция, въобще, съществува.

Как да се обадите на линейка или полицията, без значение къде по света се намирате?

Универсален номер за всички държави е 112. Ако се намирате на място, където няма сигнал от вашата мрежа, а става дума за извънредно положение, наберете 112 и телефонът ви ще потърси всяка съществуваща мрежа на мястото, където се намирате.

Какво да направите, ако ключовете за дистанционно отваряне на автомобила останат заключени вътре в него?

Можете да решите тази неприятна ситуация по следния начин: Обадете се на някого, който си е у дома от вашия мобилен телефон. През това време дръжте телефона на 30 сантиметра от вратата на вашата кола. Човекът вкъщи трябва да държи ключа на автомобила близо до телефона и да натисне бутона за отключване.

Резервна батерия на мобилния телефон

За да активирате резервната батерия на телефона си, въведете: * 3370 #.

Как да направите така, че крадецът на вашия телефон да не може да го използва?

Трябва да знаете серийния номер на телефона си, а ще го разберете като: въведете: * # 06 #, на дисплея ще се покаже 15-цифрено число. В случай на кражба, обадете се на оператора и му продиктувайте номера, за да блокира откраднатия мобилен телефон.