НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Прости съвети за дълъг живот от източната медицина

Прости съвети за дълъг живот от източната медицина

0
Прости съвети за дълъг живот от източната медицина
Прости съвети за дълъг живот от източната медицина

Прости съвети от източната медицина, които ще удължат вашия живот:

1) Не забравяйте винаги да се усмихвате искрено и да изпълвате сърцето си с любов. Това предотвратява всички болести.

Когато сте тъжни, ядосани, депресирани, когато плачете или сте нервни, органите ви освобождават отрови, но ако сте щастливи и усмихнати, те произвеждат подобна на мед лечебна течност.

Не е тайна за никого, че днес живеем изпълнен със стрес живот. За мнозина е станало обичайно да завършват работния ден с главоболие. Странно е, че всичко, което трябва да направите, е да не правите нищо. Трябва само да се научите да усещате кога възниква трудната ситуация – каквото и да е, не позволявайте да ви събори.

Усмихвайте се. Благодарение на това просто действие светът ще се промени и това, което ви плаши, че е голям проблем, така и няма да се случи.

Отначало може да ви бъде много трудно да оцените резултатите от вътрешната усмивка, както и правилно да овладеете техниката, но във времето, ако често я изпълнявате, тя ще се превърне в неразделна част от вашия живот.

Където и да сте, независимо дали стоите, ходите или седите, усмихвайте се, отпуснете се, изпълвайте сърцето си с любов и нека вълните на любовта залеят цялото ви тяло.

2) Говорете по-малко.

Говорете по-малко, внимателно избирайте какво да кажете, кога и как да го кажете. Изречената дума на място е най-ценна, а тишината задържа енергията Чи.

3) По-малко се притеснявайте и действайте повече.

По-малко мислете за бъдещето и за миналото, тъй като те предизвикват загриженост, а тревожността създава стрес.

Вместо това се опитайте да се съсредоточите, когато можете – помнете, че концентрацията идва сама по себе си без специални техники – с развиването на способността да помагате и да прощавате.

4) Развийте силата на ума.

На много източни езици, включително китайски, понятията “ум” и “сърце” се изразяват чрез една дума. След като достигнете ниво, в което вече не проявявате лични амбиции, когато забравяте за себе си и развивате своето сърце, вие получавате сила да се отървете от болестта.

5) Уважавайте главата си и поддържайте краката си топли.

Отнасяйте се към главата си с най-голямо уважение. Има едно правило, което е важно да спазвате: “Дръжте главата си на хладно и краката си на топло.” Така ще избягвайте натрупването на прекалено много енергия в главата, поради което можете да почувствате дискомфорт или дори болка.

Ако твърде много енергия отива в главата ви, кръвното ви налягане може да се повиши. С изтеглянето на енергията от краката можете да намалите налягането. Уверите се, че вашите крака са топли, за да предотвратите сърдечен удар.

6) Дръжте врата си топъл.

На врата има много кръвоносни съдове и нерви, които преминават към (или от) много важна част от тялото ви – главата. Следователно, на него също трябва да обърнете много внимание: уверете се, че е топъл, не напрегнат, усмихвайте се.

Опитайте се да не използвате чувствата си твърде интензивно. Не гледайте или не слушайте твърде дълго. Ако сетивните органи работят твърде активно, може да се появи заболяване.

Когато се отдавате на използването на прекомерно големи количества храна и напитки, унищожавате здравето си.

Не излизайте навън след къпане или когато се изпотявате.

7) Мъдростта в храненето.

Не преяждайте, не стойте или не лежете твърде дълго след хранене, тъй като това скъсява вашия живот. Станете от масата точно преди пълното насищане и след това направете лека разходка. Никога не яжте, преди да си легнете.

Яжте по-малко, но по-често. Така ще си осигурите добро храносмилане и няма да претоварите пет важни органа. Когато ядете, първо яжте горещи ястия, после топли.

Преди да ядете, трябва винаги да леко да поемате въздух и да поглъщате малко въздух.

Яжте по-пикантни храни през пролетта, по-кисели през лятото, по-горчиви през есента и по-малко солени през зимата, не прекалявайте.

Ако сте преяли, не пийте много вода и не преглъщайте бързо.

Не яжте сурови плодове на празен стомах, защото те затоплят органите над диафрагмата.

8) Спазвайте баланс.

Твърде продължителното ходене наранява сухожилията и връзките, прекаленото заседяване уврежда мускулите, прекаленото стоене вреди на костите, прекаленото лежене отнема жизненоважната енергия, прекаленото съзерцание уврежда кръвта.

Гневът, тъгата, съжалението и меланхолията са вредни, както прекалената радост или удоволствие. Страданието е вредно; да се въздържате от сексуални отношения е вредно; тревожността е вредна. Накратко, е вредно да губите баланс.

9) Радостта увеличава количеството Чи.

Многото радост увеличава Чи. Многото тъга спира Чи.

Можете да изчерпите резервите жизненоважна енергия, ако водите твърде активен сексуален живот.

Когато сте болни, не лягайте на север.

Ако веднага след събуждане, започнете да говорите много, тогава ще загубите жизненоважната си енергия.

10) Сезони.

През зимата поддържайте краката си топли и главата – с хладен ум. През пролетта и есента, нека главата и краката ви се чувстват хладни.

Ако сте болни и се потите, не пийте студена вода, тъй като това уврежда сърцето и стомаха. През пролетта и лятото лежете на изток, а през есента и зимата – на запад.

По време на сън сгъвайте коленете си. Това ще увеличите вашата жизнена енергия.

Вижте още: Хората с кафяви очи са специални и невероятни! Ето защо!

През лятото и есента си лягайте рано и ставайте рано; През зимата лягайте рано и ставате късно; През пролетта, лягайте докато е светло и ставайте рано.

На разсъмване, обед, следобед, привечер и полунощ мийте зъбите си и изплаквайте устата си седем пъти – това ще удължи вашия живот и ще укрепи костите, зъбите, мускулите, косата и ноктите.