НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Даоист обяснява влиянието на енергията Чи върху здравето ни

Даоист обяснява влиянието на енергията Чи върху здравето ни

0
Даоист обяснява влиянието на енергията Чи върху здравето ни
Даоист обяснява влиянието на енергията Чи върху здравето ни

Казват, че енергията отива там, където има внимание. И заради днешния луд свят на медиумите, нашето внимание е навсякъде. Това означава, че нашата енергия е навсякъде и не е на мястото, където най-много се нуждаем от нея – за нашето здраве.

Това е особено важно в кризисни периоди, когато трагичните събития наводняват обществото със страх, безпокойство и грижа, като по този начин причиняват стрес. Когато хората действат в това състояние, духовната енергия е изчерпана и физическото и психическото здраве страдат.

Това не е само усещане, а наука за Чи, нашата животворна енергия. Даоистът и автор на многобройни книги за развитието на личната енергия, Мантак Чиа обяснява:

“Но какво е това Чи и откъде идва? Чи е първична жизнена сила. Започва с човешкия живот, когато сперматoзоидът навлезе в яйцеклетката. От този синтез се развива ново сложно човешко същество. Чи е постоянният поток от енергия, който свързва различни тъкани, органи и мозъчни функции в едно цяло същество. Чи също така свързва този човек с неговата среда. ”

Запазването, защитата и укрепването на вашата Чи днес може да бъде истинско предизвикателство с всички неща, които ни разсейват и всички негативни емоции около нас.

“В даоизма – изцелението, физическото здраве, психическото здраве и духовното развитие са различни части от един и същ процес. Всички са свързани с поддържане на силата на потока на Чи през тялото ни. Емоциите ни са свързани с нашето здраве и духовно развитие. Негативните емоции, като гняв, експлодират и изхвърлят енергията от нашето тяло. По същия начин, когато се страхуваме, се свиваме толкова много, че буквално изцеждаме енергията от нашите тела. Това не означава, че никога не трябва да се чувствате уплашени или ядосани. Тези емоции са естествени и необходими в определени ситуации и ако не ги изпитвате тогава, нещо може да е погрешно. Но ако тези емоции станат вашият хроничен начин да реагирате, вашата енергия остава в капан в тях и вие започвате да ги чувствате, когато нямате нужда от тях. Вашата Чи ще бъде блокирана и изцедена. Емоциите са най-отговорни за намаляването на нашата енергия. Без силна енергия здравето ще пострада и духовното развитие ще бъде трудно или невъзможно.”

Чиа обяснява, че е важно да съсредоточим вниманието си върху нашето тяло. Ако мозъкът постоянно се съсредоточава върху външния свят, той не може да регулира органите на тялото. Фокусирането вътре в нас и успокояването на ума са ключови за здравето, особено когато средата е пълна с негативни емоции.