НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ето какво ще се случи, ако ядете по два банана на ден...

Ето какво ще се случи, ако ядете по два банана на ден за един месец

0
Ето какво ще се случи, ако ядете по два банана на ден за един месец
Ето какво ще се случи, ако ядете по два банана на ден за един месец

Ето какво ще се случи, ако ядете по два банана на ден за един месец!

Бананите са полезни за сърцето и нервите, защото съдържат голямо количество калий.

Калият поддържа нервната система и сърцето в добра форма. Калият е важен и за мускулната контракция, той е добър за бъбреците и костите. Той намалява отделянето на калций в урината и образуването на камъни в бъбреците, балансира нивото на калций в организма и намалява риска от остеопороза. Бананите са добри за бъбреците и костите. Те съдържат триптофан, който помага да се произвежда серотонин, който има успокояващ ефект върху мозъка. Бананите помагат въглехидратите да се превърнат в глюкоза и по този начин да се поддържа правилното ниво на кръвната захар.

Но какво ще стане, ако ядете два банана всеки ден за един месец?

Ще забележите, че корените на косата ви ще се укрепят и кожата ви ще стане нежна и по-здрава. Ако имате акне и други кожни проблеми, бананите ще ви помогнат да решите този проблем чрез магнезия, който те съдържат, пише порталът “High Perspective”.

Той също така ще реши проблема ви със запека, ако ядете узрял банан всяка сутрин, след като изпиете чаша хладка вода с лимон на празен стомах. Ако страдате от диария, не яжте зрял, но жълт, полу-узрял банан.

Бананите могат да облекчат неприятните симптоми на ПМС, регулират храносмилането и нормализират кръвното налягане, намаляват холестерола.