НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО 9 знака, които показват, че никога няма да бъдете богати

9 знака, които показват, че никога няма да бъдете богати

9 знака, които показват, че никога няма да бъдете богати
9 знака, които показват, че никога няма да бъдете богати

Стив Сиболд, авторът, изучаващ богатите, е направил списък на 9 знака, които показват, че за съжаление никога няма да влезете в клуба на милионерите.

Много мечтаят да спечелят от тотото милиони долари, но малко мечти се сбъдват. За да станете богати, не трябва да разчитате единствено на късмета. Трябва да инвестирате и понякога да рискувате, за да се изплати труда ви:

Вие поставяте прекалено голям акцент върху спасяването, недостатъчно се фокусирате върху заработката

Спестяването е от ключово значение към бъдещите ви милиони в сметката, но не се съсредоточавайте твърде много върху него.Трябва да печелите и да създавате нови начини да печелите повече. Ако искате да мислите като милионер, спрете да се притеснявате за парите и се уверете, че печелите повече.

Не сте започнали да инвестирате

Един от най-ефективните начини да печелите повече пари с течение на времето е да инвестирате. Колкото по-скоро започнете, толкова по-добре. Средно милионерите инвестират 20% от доходите си.

Доволни сте от редовната заплата
 
Средните хора искат заплатата да “пристига” всеки месец в определено време, но богатите хора знаят, че възнаграждението се основава на резултати. Също така, проучването на Сиболд показва, че самонаемането е най-бързият път към богатство.

Купувате неща, които не можете да си позволите

Ако живеете над собствените си възможности, никога няма да станете богати. Дори ако започнете да печелите повече или да получите повишение, не го използвайте за повече разходи.

Вие следвате мечтите на другите, а не вашите собствени

Ако искате да бъдете успешни, трябва да обичате това, което правите. Твърде много хора правят същата грешка и преследват чужди мечти, поради които те са недоволни. Намерете своята страст и бъдете по-щастливи и по-успешни.

Придържате се към зоната си на комфорт

Ако искате да направите състояние, трябва да свикнете с несигурност и дискомфорт. Физическият, психологическият и емоционалният комфорт е основната цел на средната класа. Но за да постигнете повече, трябва да напуснете безопасната зона и да рискувате.

Нямате цели

Парите няма да се появят току-така, трябва да работите за тях. Важно е да имате ясна и конкретна цел, преди да изготвите финансов план за постигането на тази цел. Нуждаете се от фокус, знания и много труд, за да станете милионери.

Първо плащате на другите, а след това на себе си

Ако искате да бъдете богати, първо трябва да платите на себе си. Поставете себе си на първо място и отделете поне 10 процента от сумата, която ще отиде директно за спестявания.

Смятате, че забогатяването не е по силите ви

Трябва да си поставите големи очаквания. Вярвайте в себе си. Ако не вярвате в себе си, тогава и другите няма да ви вярват.