НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Солта е вашият помощник в домакинството! Уверете се сами!

Солта е вашият помощник в домакинството! Уверете се сами!

0
Солта е вашият помощник в домакинството! Уверете се сами!
Солта е вашият помощник в домакинството! Уверете се сами!

Може би ви изглежда странно, но от незапомнени времена солта се използва като почистващо средство. Тя е отлично вещество за дезинфекция и почиства различни предмети без токсичен ефект.

В допълнение, солта е много евтина, така че няма да съжалявате да я използвате и в тази роля. В крайна сметка много продукти за почистване не само са скъпи, но и вредни за здравето, защото съдържат вредни химикали.

1) Защита от мравки.

Ако искате да се отървете от мравките по прозорците, вратите или шкафовете, поръсете тези места със сол. Тя също ще намали нивото на влажност в къщата.

2) Полиране на мед, месинг и сребро.

Тези метали потъмняват, ако не се полират. И затова ще ви трябва сол. Смесете солта с ябълков оцет и разтрийте металните предмети. Това естествено средство ще премахне всички петна и следи от мръсотия.

3) Почистване на канализацията.

Разтворете малко сол в гореща вода и изплакнете с тази смес мивката в банята или кухнята. Солта ще разтвори мазнините, които запушват тръбите и миришат неприятно.

4) Измийте прозорците в дома и колата.

Разтворете 2 супени лъжици сол в 3,5 литра топла вода. С тази смес измийте упоритите петна от прозорците. Най-хубавото е, че ефектът от чистотата ще бъде запазен за дълго време.

5) Подмладяване на кожата.

Смесете солта с лавандулово етерично масло или зехтин. Нанесете тази смес върху тялото. Изчакайте няколко минути, след това изплакнете с топла вода. Солта ще осигури бързо и ефективно почистване. Освен това кожата ще придобие млад и здрав вид.

6) Лечение на зъбобол.

Ако страдате от зъбобол или рани в устата си, солта ще ви помогне. Просто я разтворете в топла вода. Уверете се, че се е разтворила напълно. Изплакнете устата си с тази смес. Резултатът няма да закъснее.

7) Избелване на зъбите и грижа за устата.

За да направите избелващата смес, разбъркайте в равни пропорции сода и сол.

Използвайте тази смес по всяко време. Тя ще върне на зъбите ви естествения им блясък.

8) Подобрете резултатите при пране.

За да предпазите дрехите от свиване, добавете малко количество сол към пералната машина. Това е особено полезно, ако сушите дрехите на слънце.

Вижте още: Ефикасно подхранване с мая за добра реколта от домати

9) Възстановяване на цвета на завесите и килимите.

Ако искате да върнете цвета на завесите и килимите, ще ви е необходим физиологичен разтвор. Той ще им придаде нов облик дори след еднократна употреба. Поставете парцал в концентриран солен разтвор. След известно време го изстискайте и изтрийте с него килимите и завесите.