НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Декорация на яйца с плат: Бъдете уникални на Великден!

Декорация на яйца с плат: Бъдете уникални на Великден!

0
Декорация на яйца с плат: Бъдете уникални на Великден!

Един от най-оригиналните и прости начини за декорация на яйца за Великден! Декорация с плат!

Декорация на яйца с плат: Бъдете уникални на Великден!

За да постигнете това, се нуждаете от копринен плат или шифон с ярка рисунка, бяла памучна тъкан и оцет.

Трябва да увиете яйцето с цветния плат, така че да се получи снопче. Опитайте се да няма бръчки – тъканта трябва да покрива плътно яйцето.

Сега обвийте с памучен материал.

Пригответе разтвор от вода-оцет (2 чаши вода на 2-3 супени лъжици оцет, които трябва да загреете до кипване) и натопете в него яйцата, увити в кърпа. Разтворът трябва да покрие напълно яйцата!

След 25 минути ги извадете, охладете ги и след това махнете и кърпата. Получават се много красиви шарени великденски яйца.

А окраските са просто невероятни! Всичко, разбира се, зависи от избраната тъкан!

Получават се толкова различни разцветки!

За този вид декорация на яйца можете да използвате ненужни копринени парчета плат, защото те имат всякакви цветни и ориенталски цветове! Помнете, че когато става дума за шаблон, може да не ви хареса плата за обличане, но тук шарките върху великденските яйца ще се впишат перфектно. Можете да използвате стари блузи, вратовръзки и шалове.

Вижте още: Солта е вашият помощник в домакинството! Уверете се сами!

Можете да експериментирате с оцветяването, разбира се, колкото по-цветно, толкова и по-интересно! Никога не знаете със сигурност колко цвят ще се прехвърли от плата върху черупката на яйцето. Резултатът е винаги мистерия до последния момент!