НАЧАЛО ЗДРАВЕ Поставете чесън и лепенка върху кожата: Ще останете изненадани!

Поставете чесън и лепенка върху кожата: Ще останете изненадани!

Поставете чесън и лепенка върху кожата: Ще останете изненадани!
Поставете чесън и лепенка върху кожата: Ще останете изненадани!

Поставете чесън и лепенка върху кожата: Ще се изненадате от промените!

Как се използва чесънът?

Втрийте нарязан чесън в малка част от кожата, за да разберете дали кожата ви е чувствителна към него. Необходимо е да правите това с който и да било продукт, който планирате да нанасяте върху кожата си за първи път.

Рана или обрив

В този случай е необходимо да нарежете скилидките чесън и да нанесете директно върху раната или обрива. Отгоре покрийте с лейкопласт или марля.

Махнете лепенката, когато решите да си вземате душ. Подсушете мястото преди повторното нанасяне на чесъна. Повтаряйте тази процедура всеки ден, така че след две седмици раната или обривът ще бъдат излекувани напълно.

Брадавици

Когато става въпрос за брадавици е необходимо да смелите или да настържете скилидките чесън. След това ги смесете с малко зехтин или кокосово масло. Така получената смес се нанася върху брадавицата. Сменяйте компреса ежедневно. Процедурата се прави в рамките на 3-4 седмици.

Псориазис или екзема

Когато става дума за екзема или псориазис, смесете зехтин или кокосово масло с няколко скилидки чесън. Оставете да престои за 24-48 часа. Нанесете от маслото върху кожата и покрийте с лейкопласт или марля. Сменявайте марлите до пълното излекуване на псориазиса или екземата.

loading...