НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Вижте какво означава времето, в което се будите през нощта

Вижте какво означава времето, в което се будите през нощта

1
Вижте какво означава времето, в което се будите през нощта
Вижте какво означава времето, в което се будите през нощта

Времето, в което се будите през нощта разкрива много за вашето здраве и психика!

Събуждането през нощта е пряко свързано с психическото и физическото състояние на човек. Китайската медицина смята, че нощното събуждане показва коя част от тялото е енергийно блокирана.

Ако се будите в определено време всяка нощ, може да разберете какво не е наред с тялото ви, т.е. енергийният поток в определена част е блокиран или е на погрешното място.

Традиционната китайска медицина отделя специално внимание на тези неща. В рамките на 24 часа енергията се насочва към различни органи за регенерация и правилното изпълнение на тяхната работа. Но ако нещо се наруши с тази енергия, тогава, налице е проблем.

Разберете кога обикновено се събуждате през нощта и вижте какво означава:

От 21:00 до 23:00 часа
Това е времето, когато се балансира ендокринната система, отговорна за хормоните и метаболизма. Ако имате проблеми със съня в тази част на нощта, тогава може да сте под стрес и измъчвани от събитията, които сте преживели през деня или които ви очакват на следващия ден. Това пречи на потока на енергия. Ендокринната енергия може да бъде блокирана, ако не ядете правилно или ядете твърде късно.

23:00 – 01:00 часа
Събуждането в това време предполага, че нещо ви безпокои – може би нещо, което сте казали, или може би е трябвало да направите, а вие не сте го направили. Това е времето, когато Ин енергията се превръща в Ян. Според древните китайски вярвания, Ин символизира женския аспект (отрицателен, тъмнина, нежност, влажност, нощ и добрата страна на всичко) и Ян мъжки (позитивност, яркост, твърдост, сухота, ден и доминиращи аспекти).

По това време жлъчния мехур е активен или се разпадат липомите в тялото, а събуждането по това време може да покаже, че консумирате твърде нездравословни мазнини.

От 01:00 до 03:00 часа
Ако често се будите по това време, вероятно сте ядосани и разочаровани, тоест, изпълнили сте се с негативна енергия през дена, което също се отразява на вашия сън. Вие със сигурност трябва да се отпуснете, защото това нарушава процесите, които се случват във вашето тяло.

Това време е много важно за организма, тъй като тогава най-активно се изхвърлят токсини от тялото, т.е. организмът се детоксикира и подмладява. Черният дроб освобождава токсините, създава молекули, важни за храносмилането, допринася за създаването на нова кръв и т.н. Ако нещо не е наред с нея, тогава ще се събудите.

03:00 до 05:00 часа
Тъгата и болката могат да бъдат причина за събуждане в този момент, ако гледаме духовния аспект на живота. По физически причини е възможно да сте заспали, докато процесите в тялото ви не могат да функционират правилно. Също така, пробуждането по това време може да показва белодробни проблеми и недостатъчен кислород, който влиза в тялото.

От 05:00 до 07:00 часа
В този момент дебелото черво е активно и токсините, които се филтрират и се разлагат през нощта, бавно напускат тялото. Събуждането по това време може да означава, че сте яли твърде късно или имате навика да ядете лоша и нездравословна храна, пълна с различни вредни вещества.