НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Ето какво ще се случи, ако масажирате “точката на 100 болести”

Ето какво ще се случи, ако масажирате “точката на 100 болести”

0
Ето какво ще се случи ,ако масажирате
Ето какво ще се случи, ако масажирате "точката на 100 болести"

Преди много време един човек научил за точката на дълголетието от своя баща. Точката била наречена “точката на 100 болести”.

Човешкото тяло има 365 точки и 12 основни меридиана, но тази точка е най-важната!

Според древните азиатски народи тялото има 365 точки и 12 основни меридиана, точно колкото са дните и месеците в годината. Тези точки се лекуват с акупунктура, т.е. притискане точно в точката, в която енергийният поток през меридиана е възпрепятстван.

Това вече ни е известно, но защо тази точка е толкова магическа?

Нека да започнем от местоположението. Точката се намира под коляното:

Поставете ръката си на коляното: дясната ръка на дясното коляно и лявата ръка на лявото коляно. Точката е между върховете на показалеца и най-малкия пръст.

Друг начин да намерите точката е да седнете на пода и силно да притиснете стъпалата към пода. Намерете мястото под коляното, което е малко по-високо. Намерете най-високата точка и притиснете.

– Контролира работата на органите в долната част на тялото

-Регулира частите от гръбнака, отговорни за правилното функциониране на храносмилателния тракт, репродуктивната система, бъбреците и надбъбречната жлеза, най-основната жлеза за нашето здраве, която носи в кръвта най-важните хормони.

– Регулиране на глюкозата, инсулина

– Предотвратяване на възпаления

– Регулиране на имунитета

– Помага за храносмилането

– Лекува болестите на стомаха

– Поправя щетите, причинени от сърдечен удар

Масажът на “точката на 100 болести” ще ви даде вътрешен баланс и ще ви освободи от стреса и напрежението. Той помага при лечение на много здравословни състояния, като импотентност, хълцане, запек, гастрит и уринарни проблеми.

Как да масажирате точката на дълголетието?

Масажирайте точката сутрин преди закуска. С кръгово движение масажирайте по посока на часовниковата стрелка 9 пъти на всеки крак (9 на единия, а след това 9 на другия). Масажът трябва да продължи 10 минути.

Преди да започнете масажа, трябва да седнете и да се отпуснете. Дишайте дълбоко и съсредоточете вниманието си върху чувствата си. Влезте в хармония и осъзнайте, че процесът на изцеление започва.

Вместо пръстите си, можете да използвате зърнени храни, като овес или ориз, за масажа, а не се страхувайте да правите същото със скилидки чесън.

Ако искате да отслабнете, масажирайте “точката на 100 болести” вечер. Това ще ви помогне да отслабнете до половин килограм на седмица. Въпреки това, бъдете внимателни, защото твърде много масаж на точката вечер може да причини безсъние.

Масажирайте точката след ядене, за да се отървете от стреса, нервността, главоболието и безсънието.

За стимулиране на метаболизма и отслабването, масажирайте и двата крака вечер и в посока обратна на часовниковата стрелка.