НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Удобно средство за отпушване на тръби от пластмасова бутилка

Удобно средство за отпушване на тръби от пластмасова бутилка

0
Удобно средство за отпушване на тръби от пластмасова бутилка
Удобно средство за отпушване на тръби от пластмасова бутилка

Ако не разполагате със специален инструмент за отпушване на тръби или бутало за почистване, все още е възможно да се справите със запушването.

Ще ви трябват само пластмасова бутилка (1,5-2 литра, не по-малко), ножица или макетен нож, както и плътен конец или просто отлично зрение. Ето и инструкциите!

Стъпка 1: Разчертайте

Свалете етикета на пластмасовата бутилка и на негово място закрепете плътен конец, за да получите спирала. Можете да минете и без шаблон, като нарисувате сами “пружина” с помощта на маркер, както е показано на снимката. Но имайте предвид, че линиите трябва да са колкото се може повече. В крайна сметка спиралата в крайния си вариант трябва да бъде плътна и еластична.

Стъпка 2: Изрежете

Отрежете пружината по маркирания контур, като започнете от гърлото и продължите към дъното. На дъното изрежете малка халка, с която да можете удобно да държите спиралата.

Стъпка 3: Добавете “зъби”

По цялата пружина направете на равни (чести) интервали разрези с ножици. За тази цел дръжте острието под ъгъл от 45 градуса.

Вижте още: Декорация на яйца с плат: Бъдете уникални за Великден!

Стъпка 4: Преминете към действие

С тази лесна хитринка успяхте да направите сами примитивно средство за отпушване на водопровод. Сега, здраво дръжте халката, вкарайте пружината в канала, леко завъртете по часовниковата стрелка и съберете всички “изненади”, които са причинили запушването.