НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Този експеримент разкрива ужасната тайна на Wi-Fi!

Този експеримент разкрива ужасната тайна на Wi-Fi!

0
Този експеримент разкрива ужасната тайна на Wi-Fi!
Този експеримент разкрива ужасната тайна на Wi-Fi!

Учени от няколко държави проявили голям интерес към експеримент, който наскоро бил проведен от пет най-обикновени момичета в 9-ти клас от северен Ютланд (Дания).

Подготвяйки се за урока по биология, тези ученички направили невероятно откритие, което предизвикало огромен интерес от международната общност от признати биолози и радиолози.

Самите момичета били много изненадани от внезапното внимание към тях от цял свят.

Те направили експеримент и неочаквано за всички, той разкрил ужасната тайна на Wi-Fi!

“Беше страхотно! Все още не мога да повярвам!”- казва Леа Нилсен, една от петте ученички.

“Това е нещо невероятно и вълнуващо. Това не е нещо, което преживявате всеки ден!”- добавя Матилда Нилсен, друго момиче от тази група.

Този експеримент на учениците от девети клас бил предизвикан от трудностите с концентрацията през учебния ден.

“Решихме, че е трудно да се съсредоточим върху училищните задачи, защото често заспиваме с телефона в леглото. Чували сме, че това може да причини проблеми със съня”, обяснява Леа Нилсен.

Ето каква е същността на експеримента:

Момичетата взели 400 семена кресон и ги разпределили в 12 чинийки. След това поставили по 6 чинии в две отделни помещения с еднаква температура. Всичките чинии получавали едно и също количество вода и светлина в продължение на 12 дни.

6 от чиниите били разположени до два Wi-Fi рутера. Известно е, че тези устройства излъчват същия тип радиация като обикновения мобилен телефон.

След 12 дни резултатът говорил сам за себе си: семената кресон, които били близо до рутера, се развалили – някои от тях дори мутирали, а други – загинали.

Облъчени семена:

Необлъчени семена:

“Беше наистина страшно. Бяхме шокирани от този резултат.”, каза Леа.

Оле Йохансон, известен професор в Каролинския институт в Стокхолм, е един от учените, които били впечатлени от резултатите от експеримента. В близко бъдеще той възнамерява да повтори този опит с колегата си от Белгия, професор Мари-Клер Каммарт.

Според учения изследването е направено брилянтно:

“Въпреки неопитността им, момичетата умело са развили и изпълнили много елегантен експеримент. Точността и богатството на детайлите са за пример, а изборът на кресон е бил много правилен, аз щях да направя същото.”

Професорът не се поколебал да изпрати на всичките пет деветокласнички покани за продължаване на изследователската им кариера:

Вижте още: Ето какво ще се случи, ако в един ден изядете 6 скилидки печен чесън

“Искрено се надявам, че те ще решат да посветят бъдещите си професионални дейности на науката, защото определено имат естествена нагласа за това. Лично бих искал да видя тези хора в екипа ми!”

А вие замисляли ли сте някога за последиците от вашия Wi-Fi рутер?