НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Трикове, с които да се предпазите от негативните хора

Трикове, с които да се предпазите от негативните хора

0
Трикове, с които да се предпазите от негативните хора
Трикове, с които да се предпазите от негативните хора

Без значение колко се опитвате да поддържате положително отношение, често се случва да се окажете в компанията на отрицателни хора – хора, в присъствието, на които е много трудно да поддържате смирен и оптимистичен поглед към света.

Въпреки че е доста трудно да се запази позитивното състояние на духа, когато сте заобиколени от “негативници”, това е осъществимо. Ето някои добри тактики, които могат да ви помогнат да направите това.

1. Фокусирайте се върху себе си

Когато сте изправени пред негативното отношение на някой друг, едно от най-хубавите неща, които можете да направите, е да се съсредоточите върху себе си. Независимо какво казват или правят другите, можете да контролирате поведението си, като си зададете следните въпроси:

– Как реагирам на тази ситуация?

– Как мога да направя тази ситуация положителна?

Не можете да контролирате реакциите на другите хора, но винаги можете да контролирате това, върху което ще се фокусирате и как ще реагирате.

2. Променете реакцията си

Друга отлична тактика за справяне с “трудни” хора е тактиката на противоположната реакция. Когато някой се държи по негативен начин, опитайте се да действате обратно на него. Като например, ако някой е песимист, бъдете оптимист.

Когато се решите на позитивна реакция, вие ще се чувствате позитивно.

3. Не приемайте всичко лично

Понякога може да ви е трудно да бъдете обективни, но в много случаи негативността на другите хора не е насочена към вас лично.

Може би отрицателният човек има лош ден или лош период от живота или в момента е под голям стрес, за който не знаете.

Много е трудно да се разбере и дори да се предположи със сигурност какво точно се случва в нечия глава.

Ето защо, наистина е полезно и разумно да не приемате всяко негативно действие, насочено към вас лично.

4.Невидимо наметало

Ако не можете да се защитавате и сте залепени за отрицателен човек, който неизбежно е в непосредствена близост, тогава следващият трик ще ви помогне: визуализирайте невидимо наметало! Представете си, че сте си сложили наметало, което може да ви направи невидими.

Докато сте в присъствието на човека (например колега, с когото споделяте един и същи офис), носете това невидимо наметало и си представете, че всичко, което идва от този човек, не може да достигне до вас.

И накрая, можете да използвате стария обичай от нашите баби: станете, пуснете водата да тече и сложете ръце под струята – за да се отмие цялата негативна енергия от вас.