НАЧАЛО ЗДРАВЕ Нервите отключват всички заболявания на тялото. Ето обяснението!

Нервите отключват всички заболявания на тялото. Ето обяснението!

Нервите отключват всички заболявания на тялото. Ето обяснението!
Нервите отключват всички заболявания на тялото. Ето обяснението!

Болните хора почти винаги са нервни, особено тези, които страдат от хронични заболявания. Дори обикновената кашлица не винаги има инфекциозен произход. Има връзка между здравословното състояние и нервната система, а също и между нервите и не боледуването.

1) Психосоматика

Има цяла наука за влиянието на нервите върху тялото, която се нарича психосоматика. Основателят ѝ е немският учен Йохан Хайнтрот, който я разработва през миналия век. Неговата теория се основава на факта, че причината за многото болести не е физическото или органичното действие, а емоционално състояние (депресия, стрес, тревожност).

Болните хора почти винаги са нервни, особено тези, които страдат от хронични заболявания. В резултат на това се оказва, че всички здравословни проблеми са в главата ни. Това е, което учи психосоматиката.

2) Въздействието на нервите върху организма

Да приемем, че сте потиснати от нещо и рядко се усмихвате и това вече трае няколко седмици. В резултат на това вашата психика реагира отрицателно на всичко, което се случва около вас, липсва ви жизненост. В резултат на това тялото спира да функционира правилно. В следствие на постоянното напрежение възникват мускулни болки, което води до появата на болести.

В основата си, почти всички хронични заболявания на вътрешните органи (също и тумори) могат да бъдат причинени от състояние на възмущение срещу някого, включително и към себе си. Хората, които се занимават със самоуправление, имат тенденция към възникването на язви. Прошката е важна не само в религията, но и в медицината. Според теориите на учените тези органи, които са най-слаби, са най-уязвими в подобно състояние.

3) Емоции и подсъзнание

Учените са доказали, че заболяването възниква несъзнателно. Също така, състоянието на тялото е пряко свързано с емоциите на пациента. Ако краката ви болят, обикновено се притеснявате, че непрекъснато трябва да тичате нанякъде, а ако изгубите слуха си, това означава, че не искате да чуете нещо и т.н. По този начин, сякаш избягвайки някои проблеми, това прави живота ви по-комфортен, без дори да го осъзнавате.

Съгласете се, че дори обикновеният конфликт води до главоболие или болка. Чувствайки се неудобно, човек вече не иска да спори, а напротив, просто си почива и не комуникира с никого. Скрива се в черупката си. Разбира се, това не се прави съзнателно и пациентът не подозира нищо.

Често хората не намират помощ от лекарите и затова се обръщат към църквата или към психолог. Според статистиката много хора променят начина си на живот и самите себе си, като намират подкрепа и разбиране. Болестите отстъпват или преминават към по-лека форма.

Но, като се позовавате на помощта на външен човек, трябва да помните, че той не е фея с магическа пръчка, която лесно ще отстрани всичките ви проблеми. Вярвайки единствено и само на нея, можете допълнително да влошите състоянието си. Основното лекарство е във вас! И никой не може да ви помогне, като подреди нервната ви система, ако не го искате.

4) Как да успокоите нервите си?

Ето списък на заболяванията, които възникват поради нервите: астма, алергии, сърдечно-съдови заболявания, колит, стомашна и дуоденална язва, захарен диабет, атопичен дерматит, псориазис, артрит, мигрена, разстройства на щитовидната жлеза, тумори.

За да подобрите състоянието си, трябва да избягвате конфликтни ситуации. Разбира се, това не винаги е постижимо, но се опитайте да намалите кавгите и конфликтите до минимум – можете!

Променете себе си!

Трябва да имате предвид отрицателните аспекти на характера на човека. Премахнете от живота си това, което води до унищожението ви. Помислете какво бихте искали да промените в себе си? Може би сте прекалено емоционални, постоянно изисквате нещо, агресивни сте или нещо друго?

Подчертайте всичките си положителни и отрицателни черти. Опитайте се да промените отрицателните си характеристики с времето, вярвайте в себе си и в силата си. Ако сте нервни, повтаряйте си стотици пъти: “Аз съм спокоен, аз съм спокоен.”

Помислете какви са вашите болести, каквито и да са те, не носят щастие и ще бъде много по-добре да се отървете от тях. Но можете да постигнете това само чрез успокояване на вашата нервна система. Това е първата стъпка за премахване на депресията.

Медикаменти и почивка

След това можете да прибегнете до помощта на медикаменти. Във всяка аптека ще намерите лек за стрес и депресия. За лечението на нервите могат да се използват народни средства. Измежду растенията добър успокояващ ефект са: лайка, мента, божур, върба (билка), орехи, магданоз и т.н.

Положително влияние оказват също: музика, филми, комуникация с хора, които ви разбират, както и да правите това, което обичате. Само комплексната терапия може да даде желания резултат и да успокои нервите ви.

Вижте още: С тази диета ще свалите 14 килограма за 2 седмици

Не забравяйте, че всички сме хора, всички сме различни, имаме нашите мисли, желания, страхове, проблеми. Но не винаги всичко се случва, както искаме, и тогава започваме да се ядосваме. И без да се замислим това поведение вреди на нашето здраве. Разбира се, трябва да се борите за по-добро бъдеще.

Но ако живеете спокойно, успехът ще ви настигне. Така че, не се притеснявайте и се погрижете за себе си!