НАЧАЛО ЗДРАВЕ Това ще ви помогне, ако имате ниско кръвно налягане

Това ще ви помогне, ако имате ниско кръвно налягане

0
Това ще ви помогне, ако имате ниско кръвно налягане
Това ще ви помогне, ако имате ниско кръвно налягане

Хората, страдащи от ниско кръвно налягане, често се оплакват от трудно събуждане, сънливост, замаяност, умора, главоболие, загуба на воля, лошо кръвообръщение и памет. В повечето случаи, използвайки прости и лесно достъпни естествени средства, ниското налягане може да бъде контролирано с по-малко симптоми и дори пълно регулиране.

Розмарин – В народната медицина, чаят от розмарин е може би най-известното естествено средство за повишаване на кръвното налягане.

Цвеклото – Една чаша прясно изцеден сок от цвекло на ден, в рамките на една седмица може да намали симптомите на ниско налягане.

Глог – Освен за ниското налягане, глогът е добър и за регулиране на високото кръвно налягане, т.е. за хората, страдащи от хипертония.

Женшен – Положително влияе върху различни усложнения, които могат да възникнат поради ниското налягане.

Кафе – То повишава кръвното, така че ако нямате проблем с кофеина, пийте една до две чаши на ден. Добра алтернатива за тези, които не харесват кафе, е зеленият чай.

Вода – В борбата срещу хипотонията е важно да се пие, колкото се може повече вода, за да се увеличи количеството кръв в кръвоносните съдове.

Сол – Яжте солени храни, защото солта свързва водата в тялото. Популярно средство за незабавно действие е смес от сол и кисело мляко.

Витамин С, В и протеини – Те действат не само при лечението на ниско кръвно налягане, но и за превенцията му.

Забележка: Ниското кръвно налягане може да е налице без никакви симптоми и в този случай няма нужда от лечение, защото това явление не е опасно за здравето.