НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО За какво служат кремовете с маркировка BB, CC, DD, PP и ЕЕ?

За какво служат кремовете с маркировка BB, CC, DD, PP и ЕЕ?

0
За какво служат кремовете с маркировка BB, CC, DD, PP и ЕЕ?
За какво служат кремовете с маркировка BB, CC, DD, PP и ЕЕ?

BB – кремовете на козметичния пазар се появиха преди няколко години, но вече са любими за много жени. Те са били измислени от германските дерматолози като средство за съживяване и възстановяване на кожата след дълбоки пилинги и козметични процедури, а корейските производители подобряват това средство и го предлагат на широката аудитория.

Тези кремове служат както за гримиране, така и за грижа за лицето. Пазарът обаче е вече пълен с всякакви варианти: CC, DD, PP, и дори EE-кремове.

Разберете как да ги различавате и как да изберете най-подходящия за вас!

BB – крем

Името BB-крем означава “beauty balm” (крем за красота) или “blemish balm” (крем за прикриване на дефекти). Той създава добро покритие и е подходящ за всички сезони. Хидратира, поради което кожата се чувства сякаш сте я покрили с хидратиращ крем вместо с фон дьо тен.

BB-кремът се справя с обриви, възстановява възпалени участъци и е в състояние да изравни цвета на кожата, като премахне нежеланата пигментация. Той е отлична база за грим,  както и за маскиране на дефектите и съдържа слънцезащитен фактор. Напълно ще се откажете от всички останали продукти в името на BB – крема. Подходящ е за всички типове кожа.

СС – крем

След успеха на ВВ – кремовете, се появиха СС – кремовете или Color Control (контрол на цветовете). Тяхната задача е по-тясно свързана с корекцията на тена. Те са създадени на първо място, за да се справят с пожълтяването и зачервяването на кожата. Ето защо, CC-кремът има много по-различна текстура от BB – кремовете. Тези кремове са по-леки и по принцип са по-лесни за употреба.

CC-формула се състои от специални частици, които осветяват кожата, като по този начин тя става гладка и свежа. Чувствате крема много лек. Той включва SPF – филтри и антиоксиданти, но те не отежняват продукта. Въпреки това, кремът не е подходящ за мазна или проблемна кожа.

DD-крем

Друга стъпка в развитието на този вид кремове, е създаването на формулата DD. Тя не е толкова за изравняване на тена, колкото за защита и грижа. DD съкращението означава “dynamic do-all” или “защита през цялото време”.

Кремът съдържа по-високо ниво на защита от слънчевите лъчи. Той е чудесна възможност за жителите на големите градове. Въпреки това, не злоупотребявайте с него, тъй като може да запуши порите. Най-подходящ е за по-възрастни жени, защото се бори със стареенето на кожата.

PP-крем

“Pink Perfect” (“розово съвършенство”), или PP-крем е чудесна основа за грим. Силиконовите частици в състава на крема запълват всички неравности по кожата, подобрява състоянието й, изглажда бръчките и белезите, намалява порите. Кожата става гладка. Когато видите как излиза розовия крем от тубичката, не се плашете! Върху кожата той става прозрачен и невидим. Не забравяйте предварително да почистите и хидратирате кожата си. След прилагането на PP-крема може безопасно да поставите слой от традиционните козметични средства, които ползвате.

Подходящ е за всички типове кожа, но не бива да се използва като самостоятелен продукт.

EE-крем

Extra Exfoliation (“екстра ексфолиация”), или EE – кремовете подновяват и ексфолират кожата, предпазвайки я от слънчевите лъчи, придавайки й блясък. Някои от комбинирате функции на крема се борят с акнето. Той не е подходящ за честа употреба и не се препоръчва за чувствителна кожа.

Инструментът е предназначен за тези, които са изморили лицата си с тежки фон дьо тени. Прекрасно средство е за премахване на черни точки. Някои EE – кремове придават ефект на любимия ни слънчев тен. Те са в състояние частично да ви отърват от старческите петна.

Всичко това е толкова просто наистина! Голямото предимство на тези средства е, че не е нужно да търсите подходящия цвят за вас, тъй като те перфектно се адаптират към цвета на вашата кожа. За премахване на крема използвайте средства, в чийто състав присъстват етерични масла.