НАЧАЛО ЗДРАВЕ Карамфил – подправка, която има невероятни лечебни свойства!

Карамфил – подправка, която има невероятни лечебни свойства!

0
Карамфил - подправка, която има невероятни лечебни свойства!
Карамфил - подправка, която има невероятни лечебни свойства!

Сухият карамфил притежава много лечебните свойства, които се използват широко в китайската медицина. Тази ароматна подправка може да излекува голям брой заболявания, благодарение на уникалния си състав. Карамфилът съдържа провитамин А (бета-каротин), витамини В, витамини С, Е, омега-3 мастни киселини, етерично масло и различни минерали.

Съставът на подправката наистина е впечатляващ, всички вещества работят! Благодарение на съветите на интелигентен лекар-натуропат, успях да се отърва от хронична ангина: той силно препоръчваше всеки ден да дъвча сух карамфил. Чудото се случи: ужасният фарингит, който вече беше станал обичаен, най-накрая
изчезна!

Сушеният карамфил има много други невероятни качества. След като научите за всички тях, вие със сигурност ще си купите няколко торбички от тази учудващо евтина подправка! Неговата цена е смешна в сравнение с много други лекарствени средства, но сухите пъпки се справят перфектно с проблемите.

Как да приемате сушения карамфил

За пречистване от паразити

Да се отървете от глисти е много просто. Трябва само да дъвчете няколко пъпки от сушен карамфил 30 минути преди ядене! Необходимо е да го правите 2 пъти на ден. Това е силна превантивна мярка, ако нямате глисти. А ако имате – тялото ви ще бъде напълно изчистено от паразитите след няколко дни.

Една сушена карамфилова пъпка е съставена от 20% етерично масло, което съдържа ароматни вещества: евгенол, кариофилен и иланген. Също така в карамфила има огромно количество танини.

Благодарение на този богат състав карамфилът е много ефективен: от него се страхуват не само глистите, но и други патогени, като стафилококи, бацили на дифтерия и дори туберкулозен бацил.

За лечение на устната кухина

Можете спокойно да замените гаргарите със сдавкване на сухи пъпки от карамфил! Ако придобиете навик да дъвчете тази суха подправка всеки ден, можете да забравите за стоматит, пародонтоза и възпаление на венците.

Етеричните масла, които се съдържат в карамфила, ще премахнат лошия дъх и няма да му позволят да се появи отново. Това е естествено лекарство, което е много по-ефективно от обичайните разтвори за устата! А цената на тази суха подправка – е стотинки.

Ако забележите първите признаци на ангина или възпалено гърло, сдъвчете няколко малки пъпки карамфил. Гърлото веднага ще спре да ви боли, а възпалението ще бъде спряно! Метод, който винаги помага.

За подобряване на храносмилането

Карамфилът спомага за укрепване на храносмилателния процес и подобрява функционирането на храносмилателния тракт. За да постигнете това, сдъвквайте по 2 пъпки карамфил с 1 ч.л. мед, 15 минути преди хранене.

Бъдете внимателни, има противопоказания! При язва на стомаха и дванадесетопръстника, както и при високо кръвно налягане, този метод не трябва да се използва. Във всички останали случаи – се препоръчва. Стимулирането на храносмилателните процеси и нормализирането на метаболизма ще помогне и да отслабнете по-бързо.

Също така карамфилът ще излекуват колит, метеоризъм, ще помогнат да се справите с гастрит и с понижена киселинност.

За профилактика на рак

В състава на карамфила има евгенол, който забавя растежа на раковите клетки и предотвратява появата на нови. Има научни изследвания на тази тема. В семейства, където наследствеността е лоша, където има хора, които вече са боледували от рак, подобна профилактика е много подходяща: подправката ще помогне да се
подобри общото състояние на организма и да се предотврати сериозно заболяване.

За повишаване на кръвното налягане

Ако имате ниско кръвно налягане, опитайте да използвате карамфил! Достатъчно е да сдъвквате само няколко малки сухи пъпки, а ефектът ще бъде по-добър от кафето. Ще ви премине главоболието, което е причинено от ниското кръвно налягане, сънливостта и замаяността ще изчезнат.

Хората с нормално кръвно налягане също е добре понякога да заместват чашата кафе с карамфил. Той не само успокоява, но и стимулира защитните сили на организма!

Полезните свойства на карамфила са впечатляващи! Майка ми изпита още едно удивително свойство на сухите пъпки – успокояващото. Тя вече не се тревожи от безсъние и това е цяло щастие … Работата е в това, че ароматната подправка съдържа комплекс от витамини В, които са толкова необходими за нормалното
функциониране на нервната система.

Ако пъпката карамфил плува хоризонтално, тя вече няма лечебни свойства, за съжаление. Това е знак, че етеричните масла са напълно изпарени.

Карамфилът има още много тайни: Оказва се, че специалното греяно вино, което се настойва със сух карамфил, ще ви помогне да се предпазите от всякакви проблеми със сърцето.