НАЧАЛО ЗДРАВЕ 4 вида семена с голяма антиканцерогенна сила

4 вида семена с голяма антиканцерогенна сила

0
4 вида семена с голяма антиканцерогенна сила
4 вида семена с голяма антиканцерогенна сила

Тези семена имат силен антитуморен ефект! Разберете повече!

Основната цел на натуралните алтернативи е да намалят шансовете за развитие на някои  разновидности на рака, но също така засилват имунната система, а в някои случаи дори помагат в спирането на растежа на злокачествените клетки.

Сред тези варианти откриваме четири вида семена, чиито хранителни свойства са довели до много положителни резултати в борбата с рака.

Днес искаме да ви разкажем за четирите семена, за които е доказано, че са силно противотуморни и които допълват химиотерапията, ако дадено лице е подложено на това лечение.

1) Ябълкови семки

Ябълковите семки са каталогизирани от няколко експерта като едни от най-мощните противоракови природни вещества. Истината е, че много хора пренебрегват тази информация заради желанието на големите компании да скрият всяка ефективна природна терапия.

Научно доказано е, че ябълковите семки могат да унищожат образуването на ракови клетки при:

  • рак на гърдата
  • рак на дебелото черво
  • рак на белия дроб
  • рак на простатата
  • рак на панкреаса
  • рак на стомаха

Фитохимичните вещества на тези мощни противоракови семки забавят растежа на раковите клетки хиляда пъти в сравнение с известното лекарството адриамицин, което се използва в целия свят.

2) Гроздови семки

Екстрактът, получен от гроздовите семки, съдържа високи дози биофлавоноиди, антиоксиданти и B2G2, силно активно съединение в борбата с рака. Всичко показва, че B2G2 уврежда средата, в която раковите клетки растат и се размножават, така че този тип клетки незабавно умират.

Смята се, че гроздовите семки могат да намалят растежа на злокачествените тумори с 67%.

3) Ленено семе

Лигнаните, които се намират в лененото семе, го правят едно от най-мощните противоракови натурални средства.

В допълнение към това, то действа много ефективно като фитоестроген и силно се препоръчва за предотвратяване и борба с рака на гърдата.

Тази мощна природна съставка е способна да стимулира апоптозата на туморните клетки и да спре ангиогенезата, като по този начин предотвратява метастазите.

В допълнение, лененото семе съдържа високи нива на алфа-линолова киселина, омега-3-киселини, които са много ефективни при борбата с рак и другите хронични заболявания.

4) Ядка на кайсия

Този тип антитуморни ядки съдържат голямо количество витамин В17 в състава си, който е много ефективен в унищожаването на раковите клетки.

Витамин В17 е необходим не само за предотвратяването на рака, но и в борбата с това заболяване.

За да консумирате кайсиевите ядки, просто трябва счупите костилката с чук и да извадите ядката, която е вътре. Важно е да имате предвид, че добавките от този продукт, продавани в аптеките, не са толкова ефективни, колкото семената, извлечени от самия плод.

Ако този продукт е твърде горчив, можете да го смесите с малко количество индийско орехче, суров ечемик или нарязан кокос.

Вижте още: Куркумата може да промени живота ви: Вижте как да я използвате!

Препоръка:

Доказано е, че всички тези семена имат антитуморен ефект, но досега не е доказано, че могат да лекуват рака като такъв. Следователно, редовното им приемане се препоръчва като метод за превенция или като допълнение към лечението на болестта.

Освен това, във всички случаи трябва да бъдат консумирани под наблюдението на лекар и в минимални количества, тъй като част от тях могат да имат отрицателни последици, ако се приемат в прекомерни количества.