НАЧАЛО ЗДРАВЕ Изследванията показват, че целината унищожава раковите клетки

Изследванията показват, че целината унищожава раковите клетки

0
Изследванията показват, че целината унищожава раковите клетки
Изследванията показват, че целината унищожава раковите клетки

Повечето от нас са наясно, че трябва да включим целината в нашия хранителен режим, тъй като този невероятен зеленчук, в допълнение към своите многобройни ползи за здравето, е мощно оръжие в борбата срещу раковите клетки.

Неотдавнашно проучване показа, че тази храна може да убие до 86% от раковите клетки в белите дробове. А именно, целината съдържа мощно противораково съединение, наречено апигенин, което е известно, че убива различни видове ракови клечки на яйчниците, включително рак: рак на панкреаса, рак на простатата и рак на гърдата.

Това бе потвърдено от изследвания, при които се установява, че жените, които консумират точното количество апигенин чрез храната, имат по-малък рискът от заболяване на рак на яйчниците с 20% и рак на гърдата – с 19%.

От друга страна, проучванията показват, че консумацията на две стъбла целина със среден размер 2-3 пъти седмично намалява риска от развитие на рак на белите дробове с 60%. Въпреки това, не е доказано дали апигенинът все още действа срещу рака самостоятелно или в комбинация с други полезни съединения.

Апигенинът намалява вероятността от растеж на тумори, намалява растежа на съдовия ендотел, както и растежа на простатната жлеза, щитовидната жлеза, левкемията и рака на белия дроб.

Апигенинът намалява и образуването на ракови клетки в панкреаса, тъй като предотвратява абсорбцията на глюкоза.

Вижте още: Куркумата може да промени живота ви: Вижте как да я използвате!

Ето защо има редица причини, поради които трябва да добавите целината към ежедневния си хранителен режим. Тя предлага многобройни ползи за здравето, предотвратява растежа на рака, отличен антиоксидант и необичаен източник на фибри.

Можете да включите целината в храната си, като я добавите към салати, картофи, супи, зеленчукови коктейли и сосове.