НАЧАЛО ЗДРАВЕ Опитвали ли сте мед със сол? Ще спитe като бебе

Опитвали ли сте мед със сол? Ще спитe като бебе

0
Опитвали ли сте мед със сол? Ще спитe като бебе
Опитвали ли сте мед със сол? Ще спитe като бебе

Звучи странно, но тази комбинация може да реши голям проблем. Мед и лимон, мед и канела, мед и топла вода … Медът е отличен в различни комбинации и всички те са ни добре познати.

Но дали някога сте мислили какво би се случило, ако опитате смес от мед и морска сол? Звучи странно, но тази комбинация може да ви реши голям проблем!

Забелязали ли сте, че във вашата среда има все повече и повече хора, които са много уморени, и може би принадлежите към тази група?

Оптималният сън трае осем часа, но факт е, че хората обикновено спят между 6 и 7 часа. Това е само час или два по-малко, но дори и това кратко време без сън може да има голямо въздействие върху здравето ни. Човешкото тяло се нуждае от осем часа сън, защото това е времето, необходимо за пълно почиване на тялото.

Повечето хора вярват, че кофеинът може да помогне, когато не спите достатъчно, но те не са прави. Кофеинът може да даде само кратък, временен енергиен прилив. Това състояние е преходно и след това се чувствате още по-зле.

Избягвайте компютъра и смартфона, не гледайте телевизия най-малко един час преди да си легнете. Когато гледаме телевизия или когато работим на компютър, мозъкът ни се нуждае от време, за да се успокои, преди да си легне.

За щастие има напълно естествено лекарство, което може да помогне в случай на липса на сън. Най-хубавото е, че мнозинството от нас вече го имат в кухнята.

Каква е тайната на този естествен лек?

Тайната е в Хималайската сол. Розовата хималайска сол е полезна за мигрена, помага на надбъбречните жлези в борбата с различни заболявания и дори да регулира телесното тегло.

С помощта на хималайска сол можете да се борите с депресията, защото тя може да повлияе на нивото на серотонина. И накрая, тази сол стабилизира нивото на мелатонина – хормон, който е много важен за добрия сън.

Просто направете смес от пет лъжички органичен мед и една чаена лъжичка розова хималайска морска сол и поставете в стъклен съд. Преди да си легнете, поставете малко количество от тази смес под езика.

Нека то да се разтопи и си легнете. На сутринта ще бъдете изумени от промяната.