НАЧАЛО ЗДРАВЕ С помощта на това масло, повече няма да имате проблем с вените

С помощта на това масло, повече няма да имате проблем с вените

0
С помощта на това масло, повече няма да имате проблем с вените
С помощта на това масло, повече няма да имате проблем с вените

Благодарение на това масло, повече никога няма да имате проблеми с разширените вени.

Тази изключително лековита билка е известна със свойствата си да лекува рани и наранявания по кожата.

Невенът е билка, която произхожда от Индия. Повечето от магическите ритуали по света се правят с тази билка. Невенът е изключително красив със своята простота и очарователен оранжев цвят.

Известно е, че тази билка има способността да пречиства кръвоносните съдове, да ги релаксира и да увеличава техния лумен, както и да намалява нивото на холестерола в кръвта, особено в комбинация с глухарче, глог и див коноп (Eupatorium cannabinum).

Най-новите изследвания показват, че невенът понижава кръвното налягане и действа леко седативно, защото отпуска кръвоносните съдове и увеличава лумена, така че се препоръчва и при ангина пекторис.

Как се приготвя това масло?

Наберете 50 цвята невен, измийте ги добре и ги изсушете от водата, след това ги поставете в по-голям буркан и залейте с 1 литър зехтин.

Затворете буркана и оставете да престои от 4 до 5 седмици на слънце. След това можете да прецедите маслото, но не е нужно.

Това масло се използва при изгаряния, за облекчаване на разширени вени, за лечение на кожата и за предпазване от слънчево изгаряне.

Можете да си направите и мехлем срещу разширени вени:

Загрейте половин килограм свинска мас на слаб огън. Когато е напълно разтопена, добавете две шепи свежи цветя от невен и една шепа сухи зелени, люспи от див кестен.

Оставете да се запени, отстранете от огъня и разбърквайте в продължение на 5 минути. Покрийте и оставете на хладно място в продължение на 24 часа. След това загрейте при постоянно разбъркване, докато се разтопи напълно.

Прецедете през стерилна марля и съхранявайте в чист и сух буркан.

Съхранявайте на тъмно и сухо място.

Вените са мажат с мехлема всяка вечер, без масаж, отдолу нагоре. Трябва да пиете чай за пречистване на организма.