НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Трева създава проблем на цяло село: Не можем да се спасим!

Трева създава проблем на цяло село: Не можем да се спасим!

0
Трева създава проблем на цяло село: Не можем да се спасим!
Трева създава проблем на цяло село: Не можем да се спасим!

Тази трева бавно, но сигурно превзема цяло село.

Лияна Глори, жителка на село Лесби в австралийския щат Виктория, се опасява, че вече е изгубила битката си срещу тревата, която буквално поглъща дома й.

Става дума за екзотична билка, наречена “Хилманова паника”, която бавно, но сигурно превзема това малко място. Тревата до такава степен е превзела домакинството, че според Глори изглежда, тя има свой собствен ум. Безбройните опити за унищожаване на това растение били неуспешни, така че тревата незабавно се докосвала до лицето на Лияна. Тревата е много суха, така че вятърът лесно я разнася. Сноповете трева се събират през цялото време.

“Дъщеря ми и аз буквално трябва да си пробиваме път през тревата, за да стигнем до кофите за боклук. Непрекъснато расте и расте. Понякога не мога да използвам главната врата на къщата. Има толкова много трева, че е невъзможно да се излезе”, казва жената. Разпространението на “Хилмановата паника” продължавало, което затворило и главният селски път, а жителите потърсили помощ в социалните мрежи.

“През сухия сезон тревата се разпуква и отделя семена, които вятърът разнася навсякъде. Където и да духне вятър, тревата отново расте. А когато достигне до къщата ви, не можете да се справите с нея”, обяснява Глори.

След метенето, изкореняването и използването на косачка, която блокирала от тревата, издухвач за листа и редица други методи, то вече не им останали повече идеи.

Подобна епидемия се случила през 2016 г., когато това растение застрашило 20 домакинства, но “никога досега не е било толкова зле”.

Вижте какво се случва във видеото: