НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Дайте втори живот на скъсаните чорапогащници

Дайте втори живот на скъсаните чорапогащници

0
Дайте втори живот на скъсаните чорапогащници
Дайте втори живот на скъсаните чорапогащници

Колко често преждевременно отписваме различни вещи и неща, които са загубили своя нов вид. Но практичната домакиня знае, че дори скъсаните чорапогащници все още могат да се използват в ежедневието. Приготвили сме за вас няколко оригинални метода, с които можете да дадете втори живот на чорапогащниците.

От непотребните чорапи можете да направите следното:

Средство за отблъскване на молци

Много малко хора знаят, но от капрона е възможно да направите отлично средство срещу молци. Необходимо е да ушиете малка торбичка и да поставите в нея суха лавандула. След като я поставите в гардероба, вече няма да се тревожите за дрехите. Нито един молец няма да се появи отново!

Полиране

Избършете мебелите си със скъсаните чорапогащници и ще светят като нови!

Накрайник за прахосмукачка

Често ни се налага да пълзим на четири крака из целия апартамент в търсене на загубена обица или друго малко нещо, което е толкова трудно да се намери. Капронът е много полезен в такива случаи. Достатъчно е просто да го сложите върху тръбата на прахосмукачката и той няма да позволи тя да поеме изгубения обект. Това също така значително ще улесни процеса на търсене.

Ароматна торбичка

Торбичката от капрон може да бъде направена не само за отблъскване на молци, но и за придаване на приятна миризма. Тези ароматни торбички, пълни с разнообразни сухи цветя и билки според вашия вкус, можете да закачите например, в салона на автомобила.

Покритие за укрепване на метлата

Подобна добавка на метлата ще удължи живота ѝ и ще я предпази от скъсване на клонките ѝ.

Вързалка за растения

Благодарение на своята еластичност, капронът е идеален за завързване на растения. Този гениален трик са използва от градинарите в продължение на десетилетия.

Калъфче за четка

Ако не се грижите за четките за боядисване, те скоро няма да могат да се използват. За да не се замърсяват с мръсотия и прах, трябва да обвиете кутийката боя с капрон. Той ще филтрира всички ненужни боклуци.

Вижте още: 19 идеи за декорация в градината, която лесно да направите сами

Мрежа против комари

Парчето капрон ще се справи не по-лошо от мрежата против комари.

Облицовка за саксията с цветя