НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Тихият убиец, който почти всяко момиче носи в себе си

Тихият убиец, който почти всяко момиче носи в себе си

0
Тихият убиец, който почти всяко момиче носи в себе си
Тихият убиец, който почти всяко момиче носи в себе си

Тихият убиец, който почти всяко момиче носи в себе си!

Одри Коп, жена от Кентъки, преживяла странна случка. Трябвало да се оперира заради сериозна инфекция. Тя получила наранявания, причинени от ластик за коса, който носила на ръката си.

За нейно нещастие, тя имала малка драскотина на китката, а бактерията, която се намирала на ластика, влязла в тялото й!

След известно време, се появило зачервяване, което започнало да расте и да се разпространява. Въпреки че пиела предписания антибиотик, ситуацията се влошила.

Ластикът за коса криел в себе си бактерията, която от своя страна инфектирала ръката й през порите и фоликулите от космите на ръката.

За съжаление, новата ситуация трябвало да бъде решена с операция. Но ако не се оперирала навреме, бактериите биха могли да проникнат в кръвта й и да доведат до кома.

Превенция:

Рискът от инфекция е винаги висок, ако има открита рана. Не трябва да носите ластика за коса на ръката си, ако се грижите и помагате на болни лица или ако вършите някаква работа, която може да замърси вашите ръце и аксесоарите, които се носят на ръка.

От първостепенно значение е да се поддържа хигиената на ръцете, тъй като те постоянно влизат в контакт с различни източници на бактерии, като пари, животни, санитарни възли и т.н.

Кога да се мият ръцете

Ръцете трябва да се мият често. Това ще предотврати разпространението на вируси и бактерии. Ръцете трябва да се измият, преди да поставите очила на очите си, преди да приготвяте храна или да ядете след контакт с болни хора и животни, след като сте ходили до тоалетната, след кашлица и други подобни.

Това е правилен начин за миене на ръцете:

За да измиете правилно ръцете си, следвайте тези правила:

1. Използвайте гореща вода, за да навлажнете ръцете си и да нанесете сапун.

2.Търкайте ръцете си, длан в длан, с кръгово движение.

3. С дясната си длан търкайте външната част на лявата си ръка и между пръстите си и обратно.

4. Изплакнете ръцете си с вода.

5. С кърпа, добре подсушете ръцете си.