НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Ако имате тези симптоми, сте натровени, а не сте наясно с това

Ако имате тези симптоми, сте натровени, а не сте наясно с това

0
Ако имате тези симптоми, сте натровени, а не сте наясно с това
Ако имате тези симптоми, сте натровени, а не сте наясно с това

Ако имате тези симптоми, сте натровени, а не сте наясно с това!

Голям брой хора ежедневно са изложени на токсини от мухъла и не са наясно с това. Мухълът е мълчалива и опасна заплаха за всички нас, защото може да расте зад стените, под пода и понякога дълбоко в храната.

Чрез докосване, дишане или преглъщане най-често вкарваме токсините от мухъла, които могат да причинят различни разстройства в организма до сериозни заболявания.

Много хора подценяват “истинската сила” на мухъла, но понякога той може да бъде смъртоносен. Също така често се случва, да не може да се открие причината за дадено заболяване, а това именно е мухъла.

Как атакува мухълът и как той се отразява на здравето?

Има някои видове плесени, които отделят токсични и невидими химикали, известни като микотоксини. Тези токсини са трудни за унищожаване, но не е невъзможно да ги премахнете.

Тези невидими химикали замърсяват пространството около вас, всичко около вас, дори дрехите и мебелите.

Когато те проникнат в тялото, те причиняват увреждане на имунната система, увреждат ставите, нервната система и други! Микотоксините дори могат да повлияят на вашето мислене, вашите чувства и да повлияят на продължителността на живота ви!

Освен тези невидими химикали – микотоксините, плесените също могат да генерират дразнители и алергени, които могат да причинят раздразнителност у хората, в различна степен, в зависимост от чувствителността на индивида.

Според проучване, 25 до 28% от американците вече са генетично предразположени да имат проблем с влагата.

Какви са симптомите?

Най-големият проблем при диагностицирането на хронична интоксикация с мухъл са именно симптомите. Поради подобните симптоми, той най-често се бърка с други болести като лаймска болест, целиакия, фибромиалгия, синдром на хроничната умора …

Мухълът може да причини следните здравословни проблеми:

– болки в ставите

– умора

– главоболие

– чувствителност към храна

– загуба на тегло

– скованост и изтръпване

– замъглен поглед

– чувствителност към светлината

– когнитивни проблеми

– объркване, загуба на паметта

– променливо настроение

– проблеми със съня

– автоимунни заболявания

– възпалителни проблеми, особено с белите дробове

Трябва да сте много внимателни, ако имунната ви система е била отслабена за дълго време. Мухълът може да причини сериозни заболявания с белите дробове, кожата, очите и т.н.

Къде се крие мухълът?

В САЩ почти 50% от сградите имат щети от наводнения.

В последно време у нас се появиха много нови сгради, така че, ако вземем същия процент, бихме могли да кажем, че има голям шанс да останем в помещение с наличие на мухъл.

Мухълът обича влагата, което означава, че всичко започва от водопроводите и помещенията с лоша вентилация. Ако покривът тече или тече от съседите над вас, колкото и да маскирате стената, мухълът се крие вече там.

Ето защо е необходимо цялостна смяна на водопроводните тръби.

Но мухълът не се крие само на влажни места. Всъщност мухълът може да се развие под килима и зад лампата, в климатика, където се събира прах и влага, или на всяко място, където водата може да се движи тайно.

Мухълът е най-разпространен в тъмни и влажни места, но това правило не е крайно!

Има видове мухъл, които са устойчиви и се размножават при сух климат. Има също така и мухъл в храната, който не е забележим: в зърнените култури, ядките, шоколада, кафето и виното.

Така че, ако сте чувствителни към мухъл, проверявайте срока на годност на храната, която консумирате и съблюдавайте правилното й съхранение.

Всеки ден сме изложени на пестициди, различни разтворими токсични химикали, различни бактерии и вируси. И мухълът е част от токсичното натоварване на нашето тяло.

Какво да правя?

Най-важното е да бъдете информирани. Има агенции в света, които измерват влажността или потенциалния мухъл в дома ви или в помещенията, в които прекарвате най-много време и то по ваш сигнал.