НАЧАЛО ЗДРАВЕ Всички ядки имат нужда от накисване във вода! Ето защо!

Всички ядки имат нужда от накисване във вода! Ето защо!

0
Всички ядки имат нужда от накисване във вода! Ето защо!
Всички ядки имат нужда от накисване във вода! Ето защо!

Малко хора знаят, че сухите ядки съдържат ензимни инхибитори – специални вещества, които забавят процеса на храносмилане. В “спящо” състояние тези инхибитори не позволяват на ядките да бъдат обработени от тялото, докато не попаднат във влажна среда.

Във водата възниква важен процес на активиране, след което всички полезни вещества “се събуждат” и се абсорбират активно от организма.

Ползите на ядките за тялото

Всички ядки са от голяма полза за тялото: подобряват мозъчната функция, поддържат сърцето и премахват холестерола. Използвайки ядки, трябва да бъдете изключително внимателни: всеки полезен продукт в големи количества става отрова за тялото. Идеалната доза е шепа ядки на ден.

Ядките са специални, така че трябва да знаете колко време отнема да се накисне всеки определен вид. Следвайки схемата, няма да допускате грешки с времето на накисване!

Как да използвате правилно ядките:

Орехи – 8 часа.

Бадеми – 12 часа.

Макадамия – 4 часа.

Кедрови ядки – 8 часа.

Лешници – 8 часа.

Кашу – 6 часа.

Фъстъци – 1-2 часа

Вижте още: Маслото от глухарче ще ви помогне да облекчите болката

Помнете, че колкото по-твърди са ядките, толкова по-дълго време трябва да ги накисвате. Желаем ви да получите не само удоволствие от храненето, но и всички ползи от него! Не забравяйте да споделите с вашите приятели тази важна информация, те ще ви бъдат благодарни!