НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Най-вероятно не знаете за тези трикове с ацетон

Най-вероятно не знаете за тези трикове с ацетон

0
Най-вероятно не знаете за тези трикове с ацетон
Най-вероятно не знаете за тези трикове с ацетон

Лакочистителят или така нареченият ацетон е козметична необходимост, която със сигурност може да бъде открита в повечето домакинства, а освен класическата употреба, той може да бъде използван вкъщи по няколко неочаквани начина.

Един от начините е да го използвате като средство срещу упорити петна и дезинфекция за някои предмети.

Отстраняване на останалата боя по стъклото на прозореца

Ако сте боядисвали рамката на вашите прозорци и случайно сте изцапали с боя стъклото, можете лесно да отстраните вече засъхналия цвят по стъклото с ацетон. Сложете малко ацетон върху боята и го оставете да престои пет минути, преди да премахнете петната.

Почистване на вашата самобръсначка

Ацетонът действа като дезинфектант, така че с него можете да дезинфекцирате самобръсначките си и да премахнете натрупаните остатъци от сапун. Това ще удължи живота на вашето ножче.

Почистване на следите от чехли по пода

Някои обувки могат да оставят неприятни черни следи по пода, които не винаги са лесни за почистване. Потопете кърпа с ацетон и премахнете следите от плочките, ламината и цимента. Избягвайте да използвате този трик върху паркета, защото това ще повреди лака!

Премахване на петна, направени с маркер

Ацетонът може да премахне и най-трудните петна, направени с маркер, както от ръцете ви, така и от стените. Когато почиствате стените, внимавайте да не увеличите петната с прекомерно търкане.

Почистете бялата си клавиатура

Една мръсна бяла клавиатура може да изглежда като нова, ако внимателно почиствате бутоните с помощта на клечка за уши, потопена с ацетон. Просто внимавайте да не позволявате на течността да се разлее между бутоните, за да не ги повредите.

Освежете старите маратонки

Бялата повърхност на маратонките не остава с този цвят за дълго, особено ако сте невнимателни, докато вървите. Натопете памук с ацетон и почистете повърхността на маратонката, след което отстранете остатъка от ацетон с влажна кърпа.

Премахване на петната от керамиката

Петната от кафе или чай на любимата ви чаша могат да бъдат отстранени с кърпа, напоена с ацетон. Обърнете внимание на чашите, които имат декоративен дизайн, изобразен на повърхността, за да не го унищожите. Когато приключите, изплакнете чашата с вода и препарат за миене на съдове.

Отстранете стикерите и етикетите от бурканите

Ако имате проблеми с премахването на лепкавия стикер и етикетите от стъклените повърхности, изтрийте ги с кърпа, натопена с ацетон.

Поправка на пластмасови играчки

С ацетон е лесно да се разтопи по-голямата част от пластмасовите материали, така че само една капка ацетон и здраво захващане са достатъчни, за да поправят счупеното място на пластмасовите играчки. Изчакайте ацетонът да изсъхне, за да закрепи отделената част. Този трик е особено полезен за играчките, които се използват ежедневно, така че ще получат поне временен ремонт и по-дълъг живот.