НАЧАЛО ЗДРАВЕ Този домашен лосион убива всички болки за 2 минути

Този домашен лосион убива всички болки за 2 минути

0
Този домашен лосион убива всички болки за 2 минути
Този домашен лосион убива всички болки за 2 минути

Ето как да си приготвите този домашен лосион, който убива всички болки за 2 минути.

Идва хубавото време – време, когато ще сме повече на слънце и следва вече да бъдем внимателни за три важни неща – хидратация на организма, защита от слънце и почивка, за да може тялото да се възстановява.

Най-често срещаният проблем в началото на лятото са болки в мускулите и ставите, причинени от увеличените дейности, както и суха кожа заради потенето и въздействието на UV лъчите.

Препоръчваме ви да опитате едно от най-добрите решения – домашен магнезиев лосион или магнезиево масло, което може да реши всички тези проблеми наведнъж.

Както вече знаете, магнезият е ключов минерал в човешкото тяло, който е необходим за всички клетки в тялото.

Дори 300 химични процеси в организма изискват наличието на магнезий, което означава, че трябва да го консумираме в достатъчни количества всеки ден.

Ето някои от функциите на магнезия в организма:

Подобрява здравето на костите
Регулира нивото на енергия
Ускорява абсорбцията на витамин D от слънцето
Ускорява заздравяването на раните
Облекчава възпалението
Стимулира циркулацията
Намалява риска от диабет

Въпреки, че е много важен, заради неправилна диета, много хора не консумират достатъчно магнезий. Освен с храната, има друг начин да се внесе магнезий в тялото и то през кожата. С този метод, със сигурност ще си вземете препоръчителната дневна доза (280-300 mg за жени, за мъже 270-400 mg), а за това са ви необходими само вряща вода и магнезиев хлорид.

Д-р Норман Шели, специалист по холистична медицина в САЩ, провел проучване, при което всеки ден участниците нанасяли на кожата си лосион от магнезиев хлорид.

След само четири седмици 75% от участниците имали по-високо съдържание на магнезий в организма!

Това е рецептата за домашен магнезиев лосион:

Необходими съставки: 3 супени лъжици вряла вода, половин чаша магнезиев хлорид

Подготовка и приложение: Всичко, което трябва да направите, е да смесите водата с този мощен прах и да нанесете върху кожата! С помощта на този лосион можете да се отървете от болки в костите и мускулите – просто втрийте лосиона върху болезнените точки и изчакайте 2-3 минути. Вие ще бъдете изумени от резултата!

Същата смес можете да използвате за грижа за тялото, вместо стандартните кремове, пълни с химикали, само добавете малко масло към тази смес.