НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Научете как да виждате аурата си и как да я почиствате редовно

Научете как да виждате аурата си и как да я почиствате редовно

0
Научете как да виждате аурата си и как да я почиствате редовно
Научете как да виждате аурата си и как да я почиствате редовно

Почистването на аурата е от съществено значение за духовната хигиена. Чистата аура е изпълнена с харизма и затова предизвиква по-добри отношения с другите хора. Ако вашата аура е чиста, ще привлече много повече хора, които ще искат да ви помогнат или да ви направят някаква услуга, но също така и по-добре ще се разбирате с тях.

Аурата е енергийно поле, което се простира двадесетина сантиметра около тялото. Човешката аура се състои от множество отенъци, но обикновено всеки от нас в своята аура има определен доминиращ цвят, който се променя според здравето, настроението, духовността и емоционалността. Но това, което е най-интересното е, че не трябва да бъдете духовно развити, за да видите собствената си аура. Има много упражнения, които могат да ви помогнат.

Значение на цветовете на аурата
Въпреки че цветовете на аурата се променят, ето какво биха могли да означават, ако в даден момент са доминиращи:

Червеният цвят разкрива агресивност, склонност към забавление и готовност за действие.

Оранжевият често се появява при човек, който следи първото си впечатление по отношение на другите, който е чувствителен и добронамерен.

Жълтият цвят представлява независимост, словоохотливост и интелигентен човек, който трябва да внимава да не се тревожи твърде много.

Зеленият цвят се радва на разнообразието и промените, понякога е наивен, но винаги е миротворец.

Синият цвят представлява изключителни комуникативни умения, вярност и творчество, независимо от пола.

Виолетовият цвят означава искрен интерес към духовността, осъзнатостта за себе си, високи критерии и готовност да защитава другите.

Белият представлява човек, който е срамежлив и интроверт, пълен с умствена енергия, но и нервност и напрежение.

Почистване на аурата
Почистването на аурата е от съществено значение за духовната енергия. Именно затова с всекидневното почистване на нашата аура, ние почистваме себе си от психологически атаки и заболявания. Този процес на почистване отнема само няколко минути на ден, но определено си струва да се отделя малко време за него. Ако един човек е болен или депресиран, тогава аурата му не е чиста и може да са необходими много медитации, за да се почисти. Идеално би било, ако я почиствате два пъти на ден, след събуждане и преди сън, но за начало веднъж на ден е напълно достатъчно.

Почистването на аурата преди лягане е неизбежно, особено ако сте били в контакт с много хора през деня, тъй като сте събрали много енергия, която може да доведе до появата на проблеми. Но как да изчистите аурата си? Процедурата е много проста и ще ви отнеме няколко минути.

Представете си сияйна светлина, която напълно ви обгръща. Задръжте тази картина в мислите си няколко минути, а след това си представете как светлината става все по-силна и по-интензивна върху всички чакри, като миниатюрни слънца.

Упражнения за виждане на аурата
Когато се защитаваме, ние несъзнателно притегляме аурата по-близо до тялото, но също така можем и да я преместим далеч от нас в тези моменти, когато сме спокойни и когато се чувстваме силни. Да се научите да виждате аурата е също много важен процес, тъй като тя може лесно да даде възможност на всички да се уверят в собствените си способности. За целта вземете празен бял лист хартия във формат А4 и поставете върху него длан, така че пръстите ви да са малко отделени един от друг. Между показалеца и средния пръст нарисувайте една точка, с размер на дребно грахово зърно, за предпочитане в черно. Фокусирайте своя поглед върху тази точка и гледайте без прекъсване няколко минути. След известно време, различно за всеки човек, по краищата на пръстите ще започне да се появява енергиен слой – аура, която в началото ще ви изглежда безцветно, но с внимателно наблюдение ще успеете да забележите и други цветове.

Друг начин, по който можете да видите собствената си аура е да застанете пред огледалото, в добре осветена стая и да се отпуснете. Наблюдавайте главата и областта около раменете си. Насочете погледа към едната страна и скоро ще започнете да забелязвате електромагнитната енергия около вас, като един вид поле със светлина.

С редовни упражнения по този начин, много бързо ще развиете способността да забелязвате аурата и на други хора и точно това е много важно за тези, които се занимават с какъвто и да било вид спиритуална дейност. У чуждите аури можем дори да забележим и различни символи, понякога дори и личности, особено ако в момента или наскоро са били любовници.