НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Психологията на бедните хора според милиардера Джак Ма

Психологията на бедните хора според милиардера Джак Ма

0
Психологията на бедните хора според милиардера Джак Ма
Психологията на бедните хора според милиардера Джак Ма

Бедните хора много трудно могат да бъдат удовлетворени. Ако им дадете нещо безплатно, те ще решат, че това е капан. Ако им кажете, че това е само малка инвестиция, ще кажат „нищо няма да спечеля“. Ако им кажете да инвестират повече, ще кажат, че нямат пари.

Ако им кажете да опитат нещо ново, ще кажат, че нямат опит. Ако им кажете, че това е традиционен бизнес, те ще кажат, че е труден. Ако им кажете, че това е нов бизнес модел, ще кажат – това е пирамида. Ако им кажете да отворят магазин, ще кажат – “нямам свобода”. Ако им кажете да започнат нов бизнес, ще кажат, че нямат доказателства, че новият бизнес ще успее.

Всички тези хора имат много общо помежду си: искат да питат Google, да слушат приятелите си, които са толкова безнадеждни, колкото самите тях, да се обърнат към университетски професор, който да се опита да ги направи по-малко слепи.

Вижте още: Ако имате някоя от тези букви на дланта си, вие сте специални

А ако просто ги попитате какво могат, те няма да ви отговорят нищо. Моят извод: вместо да чакате сърцето ви да затупти по-бързо, защо просто не действате малко по-бързо? Вместо да бъдете внимателни, защо не направите това, за което мислите? Бедните хора се провалят поради една обща причина: през целия си живот просто чакат.