НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Светената вода и тайната за нейните лечебни свойства

Светената вода и тайната за нейните лечебни свойства

0
Светената вода и тайната за нейните лечебни свойства
Светената вода и тайната за нейните лечебни свойства

Фантастичните лечебни свойства на светената вода са известни на всички. Не е тайна, че водата, осветена по време на кръщението, може да издържи една година, без в същото време да се развали! Не всички обаче вярват в това чудо. Впрочем Тома Неверни също постоянно търси тежки доказателства.

Именно поради тази причина учените започнали да разследват феномена на светената вода, след което потвърдили нейните уникални свойства! Но в същото време отбелязват, че няма чудо в нея и всичко може да бъде обяснено научно. Освен това, светената вода може да се получи дори и у дома! Но за това е необходимо да се отбележат два важни фактора:

За бактерицидните свойства на среброто хората знаят от незапомнени времена. Не е чудно, че в популярните легенди вампири и върколаци умират от ранени със сребърни куршуми и стрели. Така свещениците по време на ритуала пускат масивен сребърен кръст в съда с вода или дори съхраняват във водата сребърни прибори. Научно доказано е, че сребърните йони са отличен антисептик. Те са в състояние да премахнат много патогенни бактерии, включително холера, дизентерия и тиф.

За дезинфекцията на питейната вода е необходимо да се създаде в нея концентрация на сребърни йони от 0,06 до 0,2 милиграма на литър. Това може да се постигне, като се остави за няколко часа в съда с вода сребърен продукт, например кръст или висулка.

Вторият най-важен фактор е температурата. Вероятно ще бъдете изненадани от факта, че по време на кръщението, което обикновено е при тежки студове, на практика никой от тези, които попадат в ледената дупка, дори не усеща студ? Това е така, защото бактериите не могат да се възпроизвеждат при ниски температури.

Така че няма нищо изненадващо, тъй като водата, която е взета от реката през зимата, е напълно запазена. На това “чудо” е способна дори водата, която не е била светена. Вярването или не вярването в светената вода е частна материя за всички. Но да отхвърлим факта, че всъщност има бактерицидни свойства, не можем. Все пак, не забравяйте за плацебо ефекта, който също е в състояние да направи чудеса благодарение единствено на вярата!

Вижте още: Ако имате някоя от тези букви на дланта си, вие сте специални

Вие какво мислите – светената вода е просто обект на спекулации на свещеници или неразделна част от вярата? Споделете статията с приятелите и близките си.