НАЧАЛО ХОРОСКОПИ Невероятно точен анализ според дата на раждане! Научете повече !

Невероятно точен анализ според дата на раждане! Научете повече !

0
Невероятно точен анализ според дата на раждане! Научете повече !
Невероятно точен анализ според дата на раждане! Научете повече !

Датата на раждане не е случайна!

Преди около 5000 години в древен Китай и в някои части на територията на Индия се заражда теорията на Петте стихии или петте първоелемента. Тя е ориентирана като цяло към природните закони и описва основните принципи на взаимодействие между всичко съществуващо. Теорията на Петте елемента се използва и за обясняване на отношенията между човека и обкръжаващия го свят, както и за анализ на функциите на организма му.

Счита се, че годината на вашето раждането е предопределена и душата ви я избира не случайно. Последната цифра от годината на вашето раждане е особено значима.

Тя се покровителства от един елемент съгласно Теорията на Петте основни елемента. И вашият елемент определя важните моменти от съдбата ви.

Разбира се, всичко това може да не го вземете много на сериозно, но би било интересно да проверите, не мислите ли?

Според древния китайски календар, на който се основава източния хороскоп, във всеки даден момент на Земята властва един от петте основни елемента – дърво, огън, земя, въздух, вода. Астролозите смятат, че тези елементи оказват силно влияние не само върху природата, но и върху характера на човека. Те определят неговото психично състояние, навици и предпочитания.

През коя година сте родени? Вземете последната цифра от годината на раждането си и разберете за себе си нещо ново!

1. Земя (последната цифра от годината на раждане е – 8 и 9)

Хората подвластни на елемента Земя са надеждни и търпеливи. Силите на Земята ги надаряват с отговорност по отношение на близките хора. Те имат много амбиции, но са предимно идеалистични. Здраво стъпили на земята, решават проблемите си стъпка по стъпка и с трезва глава. Имат добре развита интуиция.

Околните се опитват да се равняват по тях, защото те имат добре развити морални ценности. Ценят етиката и дисциплината, а също така знаят как да използват собствените си ресурси разумно, благодарение на своя доста консервативен характер. Хората, отговарящи на този елемент са в добри отношения с парите. Умеят да гледат на нещата от гледна точка на тяхната перспективност. Сдържани са в емоционално отношение, но се нуждаят от това да бъдат обичани. У тях няма дори капчица авантюризъм и жизненост. Често са жестоки и инатливи.

Те искат да контролират всичко и често се ръководят единствено от собствената си изгода и интереси. Повече от всичко в живота, те се страхуват от неизвестното и дори стигат до пристъпи на паника и депресия. Земята се явява център, който е отговорен за промяната на сезоните. Цветът на Земята е – жълт и тя се асоциира с храносмилателната система, включително далака и стомаха. В допълнение, на “Земляните” се препоръчва да стоят настрана от блатисти райони с висока влажност.

2. Огън (последната цифра от годината на раждане е – 6 и 7)

Хората подвластни на този елемент винаги жадуват за приключения и никога не се отказват да изследват нови неща. Това са едни много активни и енергични хора, с качества на велики лидери. Те обичат да се състезават и да печелят. Хората – Огън обикновено са привлекателни и атрактивни, те не могат да съществуват самостоятелно, предпочитат винаги да са обградени с хора и да са в постоянно движение.

В допълнение, те са много привързани към семейството и с всички сили подкрепят всякакви семейни връзки. Хората – Огън се характеризират с високо самочувствие и увереност в себе си, те са интелигентни и дружелюбни, решителни и чувствителни и не са лишени от ораторски талант. Недостатък на тези хора е тяхната агресивност и прекомерното им желание за постигане на целите с всички средства. Освен това те са прекалено емоционални и страдат от липса на търпение. Егоисти и свръхамбициозни, рядко се съобразяват с мнението на другите.

Огънят – това е юг, той представлява летния сезон. Цветът на Огъня е – червено, той е свързан със съдовата система и сърцето. На хората – Огън се препоръчва да стоят настрана от излишната топлина и да не се поддават на силни емоции.

3. Дърво (последната цифра от годината на раждане е – 4 и 5)

Хората, родени под знака на дървото са много щедри. Те твърдо се придържат към своите принципи по отношение на етиката, обичат да изследват света и да анализират информацията, отличават се с рядка сила на убежденията.

Хората – Дърво са много артистични и креативни, което често се проявява във всичко, до което се докоснат. Те са работливи и винаги търсят за себе си някакво занимание, с цел да бъдат постоянно ангажирани, считайки, че трудът е най-добрият начин да използват силите си. Увереността в себе си – това е едно от най-добрите им качества. “Хората – Дърво” винаги са благодарни за всичко, което имат и не се стремят към излишества, нито да надскачат собствените си възможности, въпреки че обхватът на техните интереси е много обширен и разнообразен.

Хората подвластни на този елемент са верни приятели и никога не се държат егоистично. Идеални са за работа в екип и са много състрадателни към другите хора. Към недостатъците на тези хора може да се отнесе тяхната разточителност. Те грешат в това, че се заемат с повече задачи, отколкото могат да се справят и затова често се претоварват от работа, което не е от полза за никой. С други думи, хората – Дърво трябва да се научат да поставят граници пред себе си и правилно да преценят собствените си сили.

При определени условия, те могат да станат прекалено зависими от другите и дори да се загубят в тълпата и в много отношения това е възможно само, заради тяхната пасивност и мудност. Дървото – това е Изтока, а неговият сезон е – пролетта и съответно, цветът му е – зелен. Дървото е свързано с жлъчния мехур и черния дроб.
Представителите на този елемент трябва да избягват места, където преобладават силни ветрове.

4. Вода (последната цифра от годината на раждане е – 2 и 3)

Подвластните на елемента Вода са очарователни и отзивчиви хора, които умеят да съчувстват. Те са много гъвкави и отлично умеят да плуват по течението. В допълнение, те са умни и креативни. Хората – Вода имат невероятно въображение и не се страхуват да го използват. Сред тях са много велики философи и мислители, те са много независими и често овладяват няколко професии.

Представителите на този елемент имат перфектни комуникативни умения и могат да бъдат много убедителни. Също така трябва да отбележим техните изключителни способности в областта на дипломацията. Те са много интуитивни и са способни да уловят неща, които обикновено убягват на други хора.

Те са добри организатори и не по-малко добри изпълнители, в състояние са да забележат специалните таланти на другите хора и да им помогнат да ги развиват в бъдеще. Хората – Вода могат да бъдат потайни и неискрени и никога да не споделят своите тайни с другите. В допълнение, при тях се забелязва изразена склонност към манипулиране.

Те винаги и във всичко се опитват да намерят най-простия и лесен изход, освен това, отличавайки се с известна пасивност, често се отдават както на собствените си, така и на чуждите капризи.

Това, което те трябва да научат е – как твърдо да стоят на краката си и да вървят по свой собствен път. И още, хората – Вода, трябва да избягват прекалено водни места, въпреки, че това може да звучи прекалено парадоксално. Водата – това е Севера. Сезон – зима, а цвят – черен. Водата е свързана с костите и отделителна система.

5. Метал (последната цифра от годината на раждане е – 0 и 1)

Хората – Метал са много упорити, независими и самостоятелни, което се обуславя от мощната сила на характера им. Те обичат себе си, но в същото време умеят да се грижат и да уважават другите. Те, като правило, са доста сдържани, но при външен натиск активно и здраво отстояват своята гледна точка.

Представителите на този елемент предпочитат реда и баланса, хармонията и чистотата във всеки смисъл на думата. Те се отличават с надеждност и решителност, въпреки че понякога се държат малко по-настрана, като не се опитват да бъдат част от тълпата.

Когато хората – Метал знаят какво търсят и искат, може да се завиди на решимостта им, защото препятствията и неуспехите никога не могат да заставят тези хора да се отклонят от пътя, а всички проблеми, те успяват да решат с лекота. Те не се страхуват от самотата и единственото нещо, което искат от обществото – това е признание за
постиженията и успехите им.

Сред недостатъците на хората – Метал може да се отбележи тяхната периодична импулсивност. Съзнателно или несъзнателно те имат непреодолимо желание за лукс, пари и власт. Често те могат да бъдат упорити и да се държат необосновано.

Като лидери, подвластните на този елемент са много взискателни и искат подчинените им максимално да отговарят на техните високи стандарти и очаквания. Металът – това е Западът. Сезон – есен. Цвят – бял. Металът е свързан с дихателната система и белите дробове.

Теорията на петте елемента се пренася върху всички живи същества, вещи и процеси. Ако петте стихии не са в равновесие, то при хората възникват болести, а в природата – дисхармония.